MESSIAH’S KISS – Dragonheart

MESSIAH’S KISS – Dragonheart

Den internasjonale ekte Metal kvartetten Messiah’s Kiss er tilbake etter 3 år med deres tredje utgivelse «Dragonheart». De viser spilleglede med dette sjelfulle og stilmessig dyktig gjennomførte musikalske verket; gjennomsyret, kompromissløs og full kraft for de trofaste – tradisjonell Metal av den fineste kvaliteten. «Dragonheart», den nye platen av bandet fra Dinslaken, Tyskland, presenterer 11 nye spor bygget opp av dobble kick tromme rytmer, solide gitar riff, fengende grep og en imponerende vokal.

Produsenten, Herman Frank, som har vært med dem allerede fra starten av for deres tordnende lyd, bidrar med gitar soloene på denne platen. Dersom han får en fast stilling i bandet gjør de alle et klokt valg. Soloene er korte og konsise, harmoniske og omtumlende. Frank har en kunstnerisk stil å arbeide på.

De fortsetter i den samme tradisjonen av ‘80-tallets Heavy Metal av slike som Accept fra Tyskland, og Iron Maiden og Judas Priest fra England. De har altså ingen intensjoner om å slutte seg til kort levde trender eller være bleke kopier av originalene. De er tydeligvis fornøyde med å spille den musikken de elsker, både i øvingsrommet, i studio innspillingene og som når de kan høres fra scenen. Bandet står samlet bak sitt produkt: den kvalitative egenskapen av «Dragonheart», er deres egen stil, og trofaste fans setter pris på det faktum at de er trofaste til sine røtter, og hører gjerne at den blir utviklet videre. Musikken deres er rendyrket, og er ikke som whiskey eller vin blandet med tomat jus. Et par rolige spor som for å løse opp den tette stilen litt er også representativ for Messiah’s Kiss; de har flere stemninger å spille på, for eksempel «Thunders Of The Night» gjør et tyngre inntrykk med allsang refreng, og så tordner «Steelrider» av gårde i høyt turtall.

Deres musikalske uttrykk er tindrende klar og de tar en oppriktig retning uten omsvøp mot en moderne sound, detaljene er blitt tatt vare på med stor omsorg, og til og med omslagskunsten, band navn og sang tittel leder ikke til en annen konklusjon: Messiah’s Kiss spesialiserer seg innen tradisjonell Heavy Metal med et samtidig sonisk uttrykk.