KULT – Winds Of War

KULT – Winds Of War

Kult_Winds Of War.jpgItalienske Kult gjør så godt de kan med å spille oldschool midtempo blackmetal på debutskiva si, med den noget uoriginale tittelen “Winds Of War”. Det er ikke det at det er komplett elendige saker det bandet presterer på skiva, det er heller det at det finnes ikke et fnugg av originalitet her. Alt sammen her har man hørt før, både bedre og dårligere. Både riff, trommer og vokal er som revet ut av regelboka for den sorte sjanger, og jeg spør meg litt hva som er vitsen.

Hvorfor skal man på død og liv lage en kopi av en kopi av en kopi, når man heller kan forsøke å kreere noe eget, noe ektefølt? Undertegnede er av den oppfatning av at musikk skal komme fra hjertet. Det skal skildre for omverdenen litt av ens egne tanker, ens særegenheter og, ja, originalitet. Det er lov å la seg inspirere av gamle storheter, for all del, men det må da vel gå an å være i det minste LITT originale? Jeg mister i alle fall interessen etter et par låter…