WETTON / DOWNES – Icon II – Rubicon

WETTON / DOWNES – Icon II – Rubicon

Det er lenge siden jeg har hørt en plate med så krystallklar lyd. Herrene bak dette prosjektet er vel nærmest levende legender innenfor sin musikksjanger. Da bassist og vokalist John Wetton og tangentvirtuos Geoff Downes kom sammen i 1981 som en del av supergruppa Asia var musikkhistorie i gang med å skrives. Dessverre besto ikke originalbesetningen lengre enn til 1985 da Wetton og Downes gikk hver til sitt. Siden den gang har fansen av Asias tidligste materiale formerlig skreket etter å få herrene til å samarbeide igjen. I 2003 bidro Downes med både låtmateriale og spilling på Wettons soloskive. Ettersom dette var en positiv erfaring var samarbeidet om en felles utgivelse et faktum i 2004. Etter debutplata ICON har gutta slett ikke ligget på latsiden. Fruktene av kollaborasjonen har blitt en EP, en akustisk cd/dvd, en liveskive og her kommer altså oppfølgeren på studiofronten. Disse herrene svikter ikke. Uten å vike fra stilen som en gang gjorde Asia til et av verdens største musikkfenomener produserer Wetton og Downes fremdeles fengende og herlig melodiøs hardrock med en anelse progressive elementer. Dette er teknisk hardrock av virkelig klasse!

Tittelen er valgt som en hentydning på de avgjørende opplevelsene gutta selv har hatt i livet og er en autobiografisk allusjon til deres egne "møter med Rubicon". Det ser ut til at både Downes og Wetton kom seg trygt over til andre siden. De blir neppe møtt som Julius Cesar, av et illsint senats hær, men heller en ekstatisk hærskare av hengivne fans.