THE EXPLOITED – Let’s Start a War

THE EXPLOITED – Let’s Start a War

Etter Punks Not Dead og Troops of Tomorrow, kom det britiske punkbandet The Exploited med en mye mer politisk skive i Let’s Start a War, Said Maggie One Day. Det var daværende britiske statsminister Maggie Thatcher, The Iron Lady som fikk gjennomgå mest på denne skiva, som på enkelte låter egentlig var mer metal enn punk, og den punken som finnes på denne skiva er noe mer eksperimentell enn hva som var vanlig i England på den tiden. Der de fleste bandene kjørte rett-i-trynet punk med enkle riff og selvsagt med politiske tekster, så kjørte The Exploited på med mye mer varierte saker på denne skiva. Vi finner fra rolige låter som God Saved the Queen via den raske Psycho og helt til tittelsporet Let’s Start a War, som er den låta som har mest metal i seg. Wattie Buchan var punkens ansikt utad på begynnelsen av 80 tallet og sammen med resten av The Expolited skaffet de seg raskt et navn ikke bare i hjemlandet Skottland, men langt utover dets grenser. De var hyperpopulære i mange land og utrolig nok holder de fortsatt på en del av fansen den dag i dag. Jeg var en av mange fan på 80 tallet, men interessen har avtatt mye. Det begynte vel for min del på midten av 80 tallet og hovedårsaken var metalband som Slayer, Metallica og Celtic Frost. Det var mye friskere og mer spennende enn den mer enkle punken. Men som tidligere nevnt, The Exploited hadde flere gode låter med mye mer variasjon enn hva mange av de andre punkbandene hadde. Skal jeg anbefale eldre skiver av bandet, må det nok bli denne samt de 2 første Punks Not Dead og Troops of Tomorrow.