STIELAS STORHETT – Vandrer…

STIELAS STORHETT – Vandrer…

Stielas Storhett - vandrer.jpgStielas Storhett er et forholdsvis nystartet enmannsband fra Murmansk som byr på iskald, primitiv og stemningsfull black metal av den gamle skolen. Intet nyskapende her, men Damien T.G, som mannen bak prosjektet kaller seg, har klart å komme opp med et veldig gjennomført og solid black metal album.

 

For å ta det negative først, så er dette albumet for langt. Over en time med denne type black metal blir litt overdose, så Damien kunne med fordel ha droppet de to coverlåtene av henholdsvis Burzum og Darkthrone. I tillegg så er ikke produksjonen spesielt bra, men lyden kler egentlig det grimme låtmaterialet så dette er ikke noe stort problem. Bortsett fra dette har jeg egentlig ingenting å utsette på platen. Låtmaterialet er veldig sterkt, og til tross for at flere av låtene har en lengde på mellom sju og ti minutter kjeder jeg meg aldri. Låtene er fulle av ulike partier, temposkift, soloer, akustiske gitarer etc. Dette er en svært gjennomført plate som føles veldig ekte og ærlig. Enkelte av melodivalgene er faktisk på grensen til originale og til tross for at det finnes utallige band som har gjort lignende skiver før, så føles ikke Stielas Storhett som noen kopi av sjangerens pionerer slik mange band i denne sjangeren ender opp med å gjøre.

 

Det er egentlig ikke så mye mer å si; liker du stemningsfull og atmosfærisk black metal ala Ulver, Burzum og Drudkh så kommer du garantert til å falle for denne platen.