CRÜXSHADOWS – Bergen – Bergen, Hulen

CRÜXSHADOWS – Bergen – Bergen, Hulen

Bilder av UME.

Det skal sies at før jeg entret hulen denne kvelden var jeg preget av en viss skepsis. Darkwave har vel aldri vært min yndlings sjanger, men jeg hadde lest store ord om Crüxshadows sine kromspring på scenen. Disse skulle være av en ytterst særegen art, så håpet om å bli positivt overrasket var stort.

Selve konserten begynte rundt kl. 23 og det var ca 40 publikum til stedet, et rimelig beskjedent antall for et band som tidligere har spilt for 18000 mennesker. Hulen har den merkelige egenskapen å få til god stemning på konserter selv om det er lavt publikumstall, og det var tydelig flere die-hard fans tilstedet. Crüxshadows stilte med to dansere, en fiolinist, keybordist, en gitarist og til sist frontfigur og vokalist Rouge. Siden det var slik god plass i pitten var han til tider mer der enn oppe på scenen. Dette er jo typisk slikt publikum elsker, og det å inkludere publikum i konserten er et gammelt og velfungerende triks. De to danserne på scenen prøvde så godt de kunne å vifte på kroppen etter musikken. Til tider følte jeg at forsøket deres var ganske så halvhjertet, og at de helst ville være et helt annet sted enn i novembertunge Bergen, men de danset seg da igjennom settet.
Musikken henspeiler seg til tung elektronisk goth/spacemetal, ofte med kraftige ”trance” beats akkompagnert av fiolin og gitar. Mye av det kan minne om for eksempel nyere Kovenant. Disse folka har vært med å prege denne sjangeren siden starten av 1990 tallet og det går gjetord om de både i konsert miljøer og på ulike danseklubber rundt om i verden.
For å være helt ærlig så syns jeg musikken til tider ble litt monoton, med mye av de samme06534b0d63c382ac9ffb78ab925c6a20.jpg elektroniske trommebeatsene, felegnikkingen og vokallinjene gikk igjen på flere av låtene. Nå har jo aldri jeg hørt noe særlig på Crüxshadows som da sikkert preger mitt forhold til bandet og musikken, men det var flere av publikum som kunne tekstene og så ut til å storkose seg, og det er vel det viktigste.
Bandet spilte først ti låter, og etter en liten flau ”we want more” seanse spilte de tre ekstralåter. Det skal sies at på siste låt inviterte Rouge alle publikum opp på scenen, første gang jeg har opplevd at det er flere publikum på scenen enn på gulvet.
Alt i alt var dette en helt grei konsert, og de skal ha cred for innsatsvilje og engasjement til tross for lite publikum.