IRON MAIDEN, Oslo – Oslo, Valhall

IRON MAIDEN, Oslo – Oslo, Valhall

Forrige gang den nærmest legendariske Iron Maiden gjestet oss var i juni 2005. Da ble det solgt over 95000 billetter i Norden. Suksessen har siden da vært alt annet enn dalende for metal pionerene som igjen er ute på turne for å promotere sin nye skive

 

I år har amerikanske Trivium fått æren av å være Iron Maidens spesielle gjester eller oppvarmingsband. Gruppa ble til i 2000 og har siden den gang gitt ut 3 album. Jeg hadde ikke hørt noe musikk av bandet før denne kvelden. Dessverre var lyden for dårlig til å få veldig godt utbytte av de for meg ukjente låtene, men bandet gjorde god figur som oppvarmere.

 

Iron Maiden åpnet showet med fullt trykk og åpningssporet fra den nye skiva. Etter at låt nummer to, tre og fire også kom på løpende bånd var det nok flere enn meg som luktet lunta. Og jada, en svært entusiastisk Bruce Dickinson fortalte publikum at de nettopp hadde fått beskjed fra plateselskapet i Norge om at ”A Matter of Life and Death” hadde gitt gruppa sin høyeste listeplassering i Norge noen gang. Samtidig erklærte frontmannen at bandet skulle spille hele plata i publikums ære. Selv hadde jeg bare rukket å høre skiva et par ganger før konserten, men ble allikevel revet med når materialet ble presentert live. Som med det meste fra denne legenden vokste låtene betraktelig fremført i sitt rette element. Da sistelåta ”The Legacy” ble avsluttet kunne man nærmest ta på publikums sult og forventninger etter klassikerne. Maiden sparket i gang med det som kanskje er deres konsertlåt nummer en: ”Fear of the Dark”. Etter dette fulgte ”Iron Maiden” og ”2 minutes to midnight”. Da bandet ville takke for seg passet herr Dickinson på å gjøre en avtale med oss om en storslagen utekonsert til sommeren med de klassiske skivene som tema. Selvsagt hadde ikke fansen fått nok og med trampeklapp, rop og plystring fra minst 3 generasjoner ble engelskmennene igjen lokket ut på scene for å avslutte Oslobesøket med to siste klassikere. Så var det igjen slutt for denne gang. Mange er nok enige med meg i at et par godlåter til ville gjort seg, men samtidig forlot nok de aller fleste Valhall svært så fornøyde. Vi ser frem til sommeren og har igjen blitt minnet på at Iron Maiden fremdeles er øverst i heavy metal eliten.