NULL$KATTE$NYLTERNE – Trondheim – Trondheim, Blæst

NULL$KATTE$NYLTERNE – Trondheim – Trondheim, Blæst

Bilder av Karen Ommundsen.

Endelig er tiden kommet. $NYLTERNE slipper i disse dager sin (for meg) etterlengtede oppfølger til Fortar Hardar Høgar. Andre albumet har fått navnet Instinkt og nå skulle vi få høre hvordan låtene satt live. Men først skulle FEET-PUNK bruke en liten halvtime på å sette oss i rett stemning. FEET-PUNK klarte virkelig å sjarmere meg  på Fru Lundgren den 30. mai når jeg helt uforberedt møtte opp for å se deres humoristiske vinkling på drekking, puling og slossing innpakket i langt fra feilfri, men rask og kraftfull punk. Siden den gang har minialbumene Juling og Gi Faan blitt spilt flittig hos meg og jeg tror ikke jeg blir lei av de med det første. Denne kvelden skulle Tanders fra Motown Torpedo vikariere på gitar for en fraværende Tjallfred uten at det viste seg å legge noen demper på stemningen for FEET-PUNK gikk rett på med Naken, en av deres beste låter og jeg er imponert over oppmøtet på Blæst så tidlig denne kvelden. Det er 20 grader og sommer ute, men heldigvis kan folk å prioritere for det er bra med stemning og øltørste rockere på plass når FEET-PUNK overrasker med nytt materiale i form av f.eks Karsk og Æ Å Du. Stemningen stiger fort på en konsert med disse gutta og kontakten med publikum som virker nervøs i starten er raskt tilbake på nivået Per og JohnLoinj hadde på Lundgren og da går det knapt ann å mistrives. Når harseleringen med NULL$KATTE$NYLTERNE kommer i form av coverlåten Klå og FEET-PUNK ikler seg t-skjortene som parodierer $NYLTERNES nicknames kan jeg ikke unngå å le. Tiden går så alt for raskt og plutselig er det over, men jeg ser på folket rundt meg at FEET-PUNK har levert varene igjen og at publikum uten tvil har blitt varmet opp, mission accomplished. Men neste gang spiller dere Svin og D Va U hører dere!?!?!?

5f082c5517c7f0a1fe8b52becc9b6fe6.jpg
Set list:

Naken
Ut Å Slåss
Juling
Karsk
Gi Faan
Æ Å Du
Båt Å Sjø
Mat
Ferbainna
Klå
Tequila, Fett & Taco

a7ec7d80dccd177f4596ca2758aece99.jpgEn rask røyk og øl er alt jeg rekker før $NYLTERNE er fornøyd med oppmøtet og synest det er på tide å rølpe i gang de nye låtene. Sist jeg overvar $NYLTERNE var på Klokkesvingen 19. mai og ble den gang overrasket over at de ikke spilte en eneste ny låt, men i kveld skulle vi få overdose i form av hele åtte nye låter, det er jo tross alt release det er snakk om. Det blir litt tamt blandt publikum i starten siden de fleste er helt ukjent med det nye stoffet, men det er helt klart at låtene er gode og kan bli store slagere live når de bare har satt seg litt. Torkil gjør sitt beste for å innvolvere publikum, men det tar ikke av før første gamle låt kommer i form av Fortar Hardar Høgar og når den følges opp av kjappe Juha Mieto tar det helt av i salen og trivselen er stor både der og på scenen. Åzzy gliser så det nesten er skummelt og det virker som $NYLTERNE er fornøyd med mottakelsen de nye låtene får. Stemningen i salen sprer seg til scenen (eller var det omvendt?) der det etterhvert blir mye sprell og moro. Det er ikke noe å utsette på innlevelsen på scenen og med de låtene $NYLTERNE har på lager ble det som vanlig en trivelig kveld. Det virker som de nye låtene holder god standar etter første gjennomhøring så da er det bare å spasere hjem i sommervarmen og sette på Instinkt. 

Setlist 

Instinkt intro                                                                          
Lørdag                                                                      
Grønn Mann                                                                          
Fortar Hardar Høgar                                                             
Juha Mieto                                                                                     Rockern                                                                                
Nei Nei Nei                                                                           
Gnæg Av mæ handa                                                              
Dårlig gjort                                                                            
Svin                                                                                       
Instinkt                                                                      
Di Ti E Forbi
Kval Og Krill
Halleluja
Ekstra:
Pæng
Lægebesøk