AJATTARA – Äpäre

AJATTARA – Äpäre

Den fjerde skiva til det finske bandet Ajattara er nå å finne i butikkhyllene og som alltid handler det om stemningsfull black metal i midtempo gata. Tekstene er fortsatt på finsk og vokalen er fortsatt av det sinte slaget.

Bandets forrige trommis Malakias I takket vissnok for seg etter den tredje skiva og inn er det kommet en kar med navn Malakias III. Det er vel lett å tro at det er samme person, men det skal være usagt. Jeg vet rett og slett ikke, men det står faktisk oppført at det er en ny trommis i presseskrivet. Hvis så er tilfellet, er det i alle fall manko på fantasi når det gjelder navn. Uansett, så ligger trommene i samme gata som før, så det er ikke store forskjellen der.

Låtene er som de pleier å være når Ajattara spiller inn ny skive. Tunge seige stemningsfulle black metal låter der synthen kanskje er mer dominerende enn før.

Som album er Äpäre et jevnere album enn hva tilfellet er med i alle fall Tyhjyys, men også en smule jevnere enn de 2 første skivene Itse og Kuolema. Nå setter jeg de 2 første skivene ganske høyt, og foreløpig kommer ikke Äpäre helt opp til disse enda. Det kan hende at den når opp og muligens også passerer, for den vokser for hver lytt.

Det skiva mangler, i alle fall foreløpig, er en eller flere låter som skiller seg ut som skikkelige godbiter, for da hadde jeg ikke vært i tvil. Men inntil videre, ender skiva med en firer.