BLOOD RED THRONE – Altered Genesis

BLOOD RED THRONE – Altered Genesis

  • Rating: 6 / 6

Så er endelig den tredje fullengderen fra et av Norges fremste death metal Blood Red Throne kommet i hus. Blood Red Throne har byttet plateselskap siden sist og er for tiden under Earache`s vinger. Dette London baserte selskapet er kjent med death metal fra før av, for de har band som Hate Eternal, Morbid Angel og Deicide i stallen.

På Altered Genesis har Blood Red Throne tatt et godt steg videre i sin brutale death metal ved å innføre enda mer brutalitet i form av blastbeats, tøffere riff, tyngre sound, en smule raskere tempo og en råere og ikke minst dypere growlvokal. Men samtidig har bandet beholdt sin litt spesielle sound som gjør at det er rimelig enkelt å høre at det er Blood Red Throne det handler om. Litt amerikanisert er det, men det er mer norsk enn hva mange andre norske death metal band gir oss. Jeg liker denne typen for riffbasert death metal som Blood Red Throne gir oss, og det varmer at gutta fortsetter å utvikle seg slik de gjør.

Riffene sitter som vanlig løst og gitarene ligger langt framme i lydbildet. De dominerer låtene, men så lenge det er på den måten Blood Throne gjør det, så er det helt ok. Riffene er varierte, veldig varierte. Det er ikke som mange andre band som har et hovedriff som gjentas om og om igjen til låta er ferdig. Blood Red Throne har en drøss med forskjellige riff i hver enkelt låt. Selvfølgelig er det hovedriff her også, men de er supplert med flere andre riff.

Trommene er det fart i og blast beatsen sitter relativt løst uten at låtene ødelegges på noen måte. Bassen dundrer i bakgården og fyller ut låtene på en magnifique måte. Og så var det vokalen til Mr Hustler da, den er bedre enn noen gang før og ligger en tanke langt bak i lydbildet, men det blir bare flisespikkeri å dra fram det. Alt i alt er dette helt klart den beste skiva Blood Red Throne har gitt oss så langt. Det er ingen spesielle låter som skiller seg ut, men som helhet er den genial. Denne bør du ha.