NILE – In The Beginning

NILE – In The Beginning

Karl Sanders er en mann med en meget spesiell musikkstil. Man kan bare lure på hvordan mannen egentlig kom på å mikse death metal med egyptiske toner slik som han og resten av gutta gjør i Nile.

In The Beginning er en reutgivelse av bandets to demoer Festivals Of Atonement fra 95 og Ramses Bringer Of War fra 97. Skiva inneholder 9 låter fordelt på 6 fra Festivals og 3 fra Ramses. De 3 låtene fra Ramses ble senere å finne i nyinnspillinger på debutskiva Amongst The Catabombs Of Nephren-Ka, som kom året etter at Ramses kom. Og i og med at debuten kom året etter Ramses demoen, kan man vel trygt si at Nile fikk platekontrakt med Relapse på grunnlag av den demoen.

Festivals Of Atonement inneholder som sagt 6 låter, og ingen av disse ble å finne på noen offisiell utgivelse. Hvorfor de ikke ble brukt senere i ny drakt, vet jeg ikke. Helt uforståelig for meg, da låtene er meget bra. Tunge og med egyptisk sound. Kanskje en tanke for rolige i forhold til det øvrige materialet jeg har hørt av Nile, og det er vel alt de har gitt ut.

Lyden på Festivals er nesten som på en originalutgivelse. Meget bra til demo å være.

Men låtene fra Ramses Bringer Of War derimot, finnes på Amongst i ny drakt. Mer er det vel ikke nødvendig å si om den saken. Lyden er glimrende også på denne demoen, og er som demo en megaglimrende utgivelse.

Har du ikke denne i din samling allerede, så bør du gå til anskaffelse av denne også. Det samme gjelder alt av Nile. Basta.