CANNIBAL CORPSE – Eaten Back To Life

CANNIBAL CORPSE – Eaten Back To Life

Denne skiva skulle vel egentlig ha blitt omtalt for lenge siden. Men den ble vel avglemt. Jeg vet det er en dårlig unnskyldning, men det er faktisk sant.

Men nå har jeg fått tak i en nyutgivelse av skiva, som i tillegg til å være digipack også inneholder et live bonusspor og en CD-ROM video av låta Born In A Casket.

Da Cannibal Corpse kom med denne skiva i 1990, så var det den gang en veldig rå og brutal plate med et band som hadde et nesten utenkelig image. Det ble for eksempel laget et sensurert platecover for hjemmemarkedet i USA og et usensurert for Europa. Årsaken til det var de forsmådde husmødres forening som ikke ville at barna deres skulle ble påvirket av slike ting. Skiva er for øvrig dedikert til Alfred Packer , Amerika’s første kannibal. Men over til musikken som dette amerikanske death metal bandet står for. Det er veldig raske låter ispedd en hel del veldig tunge partier. Låtene er riffbaserte, og det er en drøss med kule tunge riff på skiva.

Jeg har plukket meg ut 3 av de 11 låtene på Eaten Back To Life som mine favoritter. Kunne nok ha tatt med noen flere, da det er mange godbiter her. Men de jeg har valgt som favoritter er for det første åpningslåta Shredded Humans, som er ei låt som handler om en fyr som krasjer med en familiebil med vilje. Den neste er Born In A Casket, og liveversjonen som er med som bonus på digipacken er bare helt enorm. Siste låta jeg har valgt er Buried In The Backyard. Det er da mine favorittlåter fra denne skiva, og jeg tør påstå at de er av de aller beste totalt sett også. Men som sagt så er det flere låter på denne skiva som burde ha vært nevnt. Og da tenker jeg spesielt på Mangled og A Skull Full Of Maggots.

Hvis du enda ikke er overbevist om at du bør få tak i denne skiva, så er det kanskje på tide å ta en tur innom ei CD sjappe eller å finne fram noen nettsider, slik at du kan høre selv. For denne skiva bare må du ha.