KEEP OF KALESSIN – Reclaim

KEEP OF KALESSIN – Reclaim

Så var endelig Keep Of Kalessin tilbake. Riktignok er det bare en mini CD som er utgitt på det norske labelen FaceFront. Men det er en jævla bra mini CD som har fått tittelen Reclaim. Jeg drar den faktisk så langt at jeg kaller den glimrende.

Hvorfor den tittelen ble valgt vet jeg ikke, men det kan jo ha noe med at Keep Of Kalessin vil ha tilbake sin posisjon i metalmiljøet i Norge. Og det gjør de lett med Reclaim.

Obsidian C er eneste originalmedlem igjen, og med seg på denne miniskiva har han fått med seg Satyricon og 1349’s Frost på trommer og ex-Mayhem Atilla Chizar på vokal. Resten står han for selv.

Med Reclaim så beviser Obsidian C helt klart at Keep Of Kalessin er tilbake. For de 4 låtene + introen er meget bra, men trenger litt tid før de setter seg. Jeg var litt redd for at dette skulle bli for likt Satyricon, siden Obsidian C har vært deres faste livegitarist i den siste tiden. Men neida, her var det ikke mange satyriconske toner å spore.

Det er tre nye låter + en nyinnspilling av Obliterator, som er fra Through Times Of war fra 97. Her finner vi mange raske partier krydret med en del fine midtempopartier.

Som den eminente trommeslager han er, kommer Frost virkelig til sin rett på denne skiva. Mye variert og glimrende jobb er hva vi får fra den kanten på Reclaim.

Atilla er en mann Mayhem fansen bør kjenne til, da det var han som stod for vokalen på De Mysteriis Dom Sathanas skiva som kom i 93. Vokallinjene som ungareren har på Reclaim er bare nok et bevis på at mannen har vokst som vokalist og har en dritfet stemme som passer utmerket til Obsidian C’s onde toner.

Og til slutt er det Obsidian C selv, som leverer mye meget bra på gitaren og bassen. En del kule og mye heftig riffing er å finne her. Og i tillegg leverer han en meget fin og veldig nøytral synth som er med på å fylle ut låtene glimrende.

Alt i alt er Reclaim en av mine topp 5 skiver i 2003, og i og med at det er veldig kort tid igjen av året, og ingen spessielle skiver i vente, så blir den nok der ut året. Anbefales !!