BELPHEGOR – Lucifer Incestus

BELPHEGOR – Lucifer Incestus

Østerrikes Belphegor har skiftet plateselskap og samtidig har de forandret stilen mye siden sist. For før så var det veldig aggressiv og litt rotete death/black metal, og på Lucifer Incestus er det mer ren black metal. Og for å sammenligne med et band, så må det bli Marduk, for etter hver av gjennomhøringene jeg tok med skiva, så ble det mer og mer likt Marduk.

En annen ting som også er forbedret siden sist, er lyden og produksjonen som er bortimot glimrende. Til og med trommelyden, som jeg synes har vært veldig dårlig før, er blitt betraktelig bedre.

Lucifer Incestus inneholder 9 låter der de 8 første er av samme typen, nemlig knallhard og meget rask black metal. Det er enkelte midtempo partier her og der, men gjennomgående er det et veldig tempo. Og det er noe Belphegor har vært kjent for lenge.

Men så var det spor nummer 9, som er ei låt som hvis jeg hadde hørt bare den uten å vite hvem det var, så hadde jeg ikke hatt den minste peiling på at det var Belphegor. Saken er nemlig den at på denne låta, som heter Fleischrequiem 69/Outro, har lengre perioder med melodiøse gitarsoloer, rolige partier og rent igjennom melodiøse. Riktignok så starter låta med ca 30 sekunder i vanlig tempo, men deretter veksles det mellom akustiske gitarer og en nesten litt Metallica a la And Justice For All sound og raskere partier med en litt prekende vokal.

Denne sistelåta er av en eller merkelig grunn, blitt en av mine favorittlåter på Lucifer Incestus. En annen låt som jeg også har valgt ut er åpningssporet The Goatchrist, som er en sinnsyk rask black metallåt som Belphegor er kjent for. I alle fall de av oss som fikk oppleve dem under årets Inferno Festival, vil huske det infernalske tempoet og aggressiviteten som Østerrikerne har i sine låter.

Lucifer Incestus er en skive som du bare bør sjekke ut. Og den fortjener alle 5 poengene.