FIXATION – slipper konseptuelt mini-album

FIXATION – slipper konseptuelt mini-album

Photo by Olafur Kiljan

Bare kort tid etter deres suksessfulle debutalbum, er det prisvinnende metalcore-bandet Fixation klare til å slippe ny musikk med Speak in Tongues – et konseptuelt mini-album som utforsker temaer som tilhørighet, identitet og makt. Gjennom åtte spor tar Tønsberg-bandet lytterne med på en musikalsk reise, der tankevekkende tekster og et komplekst lydbilde møter hverandre. “Speak in TOngues” slippes 11. Oktober via Indie Recordings/ Sounds Like Gold

Albumet er både episk og eksperimentelt, og henter inspirasjon fra film og TV-serier som Dune og Don’t Worry Darling, samt artister som Aurora. Fixation introduserer et raffinert, men hardtslående uttrykk, hvor de store melodiøse vokalene vi kjenner fra bandet, nå blandes med intense skrikevokaler – en ny dimensjon fra vokalist Jonas Hansen.

“Plata handler om en person som søker mening i en verden som avviser hen,” forklarer Hansen. “Hen finner tilflukt i en kult, men innser raskt at den ikke er noe bedre enn samfunnet hen følte seg utstøtt fra. Hen bestemmer seg for å skape sin egen kult, men mister kontakten med seg selv i prosessen.” Hansen legger til at fascinasjonen for kultbevegelser og deres psykologiske makt har lenge inspirert bandet. Albumet er fullt av skjulte hint og “easter eggs” for de som følger godt med.

Musikalsk har Fixation fortsatt sin utvikling etter den kritikerroste debutplaten More Subtle Than Death fra 2023. På Speak in Tongues hører vi et band som har raffinert sitt sound, eksperimentert med vokalteknikker og musikalske elementer for å skape noe unikt. “Vi tror dette er vårt beste arbeid hittil,” sier Hansen. “Vi har lært så mye som låtskrivere og instrumentalister, og denne gangen var det ingen kompromisser. Vi håper verden elsker dette like mye som oss.”

Speak in Tongues slippes 11. oktober 2024 og markerer et nytt høydepunkt i det som allerede har vært et banebrytende år for Fixation. Bandet mottok nemlig prisen for Årets Gjennombrudd på Musikkforleggerprisen tidligere i år, samt en nominasjon i kategorien Årets Låt for Ignore the Disarray. Disse historiske anerkjennelsene er bemerkelsesverdige, da ingen metalband tidligere har blitt nominert eller vunnet disse prisene.

Prisen for Årets Gjennombrudd kom som et resultat av bandets raske fremgang, der de på kort tid har etablert seg som en av de mest lovende og spennende nykommerne i sjangeren. I løpet av 2023 har Fixation utgitt sitt debutalbum og spilt over 60 internasjonale konserter med anerkjente navn som Devin Townsend, Imminence og Annisokay. Deres intense og energiske liveopptredener har sikret dem plasser på noen av Europas mest prestisjefylte festivaler, som Tons of Rock, The Great Escape, Summer Breeze Open Air, Tuska, Masters of Rock, Eurosonic og Download Festival.

Bandet har mottatt strålende kritikker fra internasjonal presse, og flere store personligheter har latt seg imponere. Daniel P. Carter på BBC Radio 1 Rock Show uttalte “Jordan from Bring Me The Horizon texted me and was like what band was that, what was that song called? Says a lot!” – og Alex Baker fra Kerrang! Radio var tidlig ute med å spå stor suksess for guttene fra Tønsberg “Its a huge sound from a band that’s going to be absolutely massive”.

Fixation:
Jonas Wesetrud Hansen
Tobias Østerdal
Martin Selen

Øyvind Lunde
Ola Dønnem

Leave a Reply