Spellemannsvinneren Gaahls WYRD returnerer 5. november med et minialbum

Spellemannsvinneren Gaahls WYRD returnerer 5. november med et minialbum

Foto av Raina Vlaskovska

Spellemannsvinneren Gaahls WYRD returnerer 5. november med minialbumet The Humming Mountain

 

Spellemannsvinneren Gaahls WYRD returnerer 5. november med minialbumet The Humming Mountain. Med fem låter og en samlet spilletid på over 30 min er utgivelsen en forlengelse av, men likefult også en utfordrer til det lydbildet vi ble kjent med på det svært anerkjente debut albumet GastiR – Ghosts Invited.

 

Konseptuelt deler minialbumet mange av de samme egenskapene med sin forløper, GastiR – Ghosts Invited. The Humming Mountain fortsetter med å utforske tema som opphav, skapelse og vår bevissthet. Den er som en reise som utforsker og drøfter vår forståelse av jeget, og av vår egen – og vår felles historie. Resultatet er forløsende og drivende. Slik gjenforener The Humming Mountain oss med de krefter og den råskap vi også finner i naturen, og den sjelsro og den sjelesorg den fritt deler ut om hverandre.

The Humming Mountain står allikevel som et selvstendig og eget stykke kunst.

 

"Jeg liker konseptet minialbum bedre enn EP" uttaler Gaahl (aka Kristian Espedal). "Det er et format som er mer enn bare en samling av et par låter. Minialbum tar sikte på å gi tilbake til lytteren – noe band som Hellhammer og Celtic Frost i sin tid visste å benytte seg av. The Humming Mountain er et prosjekt som i sin natur aldri var stort nok for et fullskala album, men likevel fortjente sin egen plass, og det var et konsept jeg trengte å få jobbe ut".

 

Tre av låtene på The Humming Mountain’s var opprinnelig skrevet for GastiR – Ghosts Invited, men ble siden valgt bort etter hvert som Gaahl følte at de konseptuelt skilte seg ut ifra de andre låtene på albumet.

I låtene fantes det gode egenskaper og spennende ideer, og heller enn å legge dem fra seg valgte Gaahl å gå sammen med gitarist Lust Kilman (Ole Walaunet) og produsent Iver Sandøy for å jobbe videre med låtene. Slik skulle "Awakening Remains – Before Leaving," "The Dwell," intrinsically og title-tracket "The Humming Mountain" gjenfødes i en ny kreativ drakt.

Minialbumets rolige, men innbydende åpningsspor "The Seed", og det åpne og filmatiske avslutningen "The Sleep" formet seg under og i etterkant av arbeidet med de eksisterende låtene. En låt som minner lytterne om at tålmodighet er en dyd, og en som sender dem rett inn i en drømmende og dyp kontemplasjon.

 

gaahlsalbum.jpg

 

 

Tracklist:

The Seed

The Humming Mountain

The Dwell

Awakening Remains – Before Leaving

The Sleep

 

Links:

Facebook   Hjemmeside  Bandcamp

 

Line-up:

Gaahl – Vocals

Lust Kilman – Guitar

Eld – Bass

Spektre – Drums

Guest Musicians:

Iver Sandøy – keys on all tracks

Recording Studio:

Solslottet Studio

Producer, Sound Engineer, Mixing, Mastering:

Iver Sandøy

Cover Art:

Kristian "Gaahl" Espedal