Ohmwork slipper ‘Pareidolia’ idag

Ohmwork slipper ‘Pareidolia’ idag

Band photo by Mads Sørensen Hammer

Ohmwork gir ut sitt femte album "Pareidolia" 27. august 2021

Musikken til «Pareidolia» er skrevet av Rasmussen/Nyrud. Et velsmurt partnerskap med et ønske om å skyve grensene for deres kommende albumutgivelse! Som å gi mer variasjon og kontrast til sangene, eksperimentere med forskjellige gitarstemminger, inkludere flere akustisk gitarer, og la mellotron og et stort kor få spille en rolle – alt dette mens det fortsatt er gitt plass til utallige tunge og knusende riff i miksen! Med trommeslageren Einar Petersen på plass bak batteriet (kjent fra death metal-bandet Deception), fornyes helheten til Ohmworks lydbilde.
Trommingen er presis og variert, intrikat, men fortsatt groovy. Det ni-spors albumet er Ohmworks mest progressive hittil med en sound som er rikere sammenlignet med tidligere album. «Pareidolia» er spilt inn i det anerkjente Strand Studio i Oslo.

Bandet tar lytteren med på 40 minutter med tung musikk krydret med overraskende vendinger underveis! Tekstmessig er «Pareidola» kanskje den sterkeste av alle albumutgivelser fra Ohmwork. Låter som «Born from Black» og «Apocalyptic Now» er virkelig sjelsøkende reiser om både håp og fortvilelse. Fortellinger om ødelagtedrømmer, men også glimt av håp. Alle tekstene er skrevet av den utmerkede tekstforfatteren, Krister K. Eid.
Alt i alt har et nytt kapittel av Ohmwork begynt. Dette er Ohmwork på vei fremover.

«Pareidolia» vil bli gitt ut på vinyl og digitalt på Rob Mules Records.

Rob Mules Records · Ohmwork -Pareidolia

Ohmwork er en norsk powertrio etablert i 2012. Med vekt på god ytelse, hardtslående trommer, tordnende bass, tunge og energiske gitarer og vokallinjer med iørefallende melodier, karakteriseres bandet som høyt og bombastisk med en holdning av "take no prisoners»! De har gitt ut fire album og en EP: «Storm Season» (2014), «ShadowTech» (2015), «Mother City» (EP, 2016), «Alyssa Drone» (2017) og  «HorrorWorks» (2019). Ohmwork har spilt mange spillejobber og festivaler i Norge  og utlandet siden 2012.

Hva noen av kritikerne syntes om Ohmworks forrige album, «HorrorWorks» (2019):

"Of the eight songs, there is really no bad one! Ohmwork therefore appears to be a  pleasant surprise for me; seriously a must for the classic heavy rock fan with a dark touch." (wingsofdeath.net by Chris van der Aa, Dec 2019)

"Horrorworks bør ligge under juletreet i alle hus der et metall-hue eller tre bor, for dette er noe av det beste som er gjort i sjangeren i 2019. Og da tar jeg med meg det største landet av dem alle; Utlandet. Vel blåst, karer! (The Wilhelmsens by Johnny Wilhelmsen, Dec 2019)

"… sounds like Muse and Audrey Horne are in the studio together. Spacey riffs and a  hint of bombast are mixed with heavy metal with a punk attitude. So highly recommended." (Counterculture.nl by Frank van de Ven, Dec 2019)

Ohmwork are:
Anders L. Rasmussen – vocals & guitars
Helge Nyrud – bass
Einar Petersen – drums

Music videos:
‘Sleep Killing’: https://youtu.be/Rd1pqDLcyDE
‘The Ballad of Elisa Lam’: https://youtu.be/FsL_GZODRYo
‘The Octavius’: https://youtu.be/99DfPMU7Nfc

Spotify:
https://open.spotify.com/artist/0YbUPtEdyjN6VfnTDA2xMP?si=grhVtBKFQSqDfMD358SJ9w

www.ohmworktromso.com
www.facebook.com/ohmworktromso