Messerschmitts ute med ny singel

Messerschmitts ute med ny singel

Norsk sludgy/doom band Messerschmittslipper ny singel idag

Messerschmitt slapp sitt selvtitulerte debutalbum i 2013, høstet gode kritikker og turnerte rundt i Norge. Det kulminerte med en konsert på Hovefestivalen, der dødsfallet til en scenearbeider foran en gammel gravstøtte på scenen overskygget selve opptreden. Så ble bandet borte. Frem til nå. Når coronaepidemien og frykten rundt denne hersket som verst i Norge, mars 2020, gikk Messerschmitt atter en gang inn i legendariske Athletic Sound og spilte inn et album om dommedag, dødsangst og fordervelse. Passende nok.

Albumet "Oh Death" er lyden av kraftig nedstemte aluminiumsgitarer kjørt gjennom overstyrte KT88-drevne rørforsterkere og en vegg av høytalere – spilt inn live med noe så spesielt som TO trommeslagere i den gamle store gymsalen på Athletic Sound. Det pumpes ut massive riff med et nihilistisk bakteppe og misantropisk sinne. Kjernen av Messerschmitt er Mats-Henrik Hansen på gitar/vokal og Kristian Djuve på trommer. I tillegg har de med Carl-Fredrik Sandaker på bass på mesteparten av albumet mens Jon Skjeklesæther Pettersen spiller bass på to spor. Torje Viestad legger synkron-trommer ved siden av Kristian. Som om ikke det var nok er det en rekke gjestemusikere – Kjetil Nernes fra Årabrot bidrar med sin særegne støygitar, Thomas Eriksen (Mork) og Maria Bakken har lagt gjestevokal, og noe så overraskende som Jon Terje Rovedal (spilt med alt fra Bobbysocks til CC cowboys, Madrugada og Henning Kvitnes) bidrar med hammond orgel, også denne gjennom en vegg av fuzz.

Til å mikse alt dette sammen meldte ingen ringere enn Adam Kasper seg frivillig. Grammyvinneren har gjort album som In Utero (Nirvana), Songs for the Deaf (QOTSA), One by One (Foo Fighters) og en rekke andre greier du helt sikkert har hørt om, har løftet denne produksjonen til et skyhøyt nivå

Link til Spotify pre-save:https://show.co/Ntaq9Wk