Beyond the Gates 2020 komplett program

Beyond the Gates 2020 komplett program

 Beyond the Gates 2020 komplett program

Festivalen skal selge 7000 billetter til 50 nasjoner fordelt på fire dager. En av dem finner sted i Grieghallen.

19. august 22. august går Beyond the Gates-festivalen av stabelen for niende gang. 25 konserter skal avholdes i løpet av det som har blitt Beyond the Gates største, mest ambisiøse og stjernespekkede prosjekt til dato. Rosinen i pølsen er det legendariske bandet Mercyful Fates konsert i Grieghallen.

Det danske bandet som frontes av et av heavy metal-sjangerens største ikoner, King Diamond, har fortsatt til gode å sette sine bein på norsk jord. Bandet har heller ikke spilt konserter på 20 år. Ikke nok med det, Beyond the Gates blir en av kun to innendørskonserter i Europa denne sesongen. Resten spilles som toppnavn på Europas største rock- og metalfestival som Sweden Rock, Copenhell og Graspop.

Beyond the Gates har i løpet av sine ni år blitt en festival som fans med over gjennomsnittet stor utforskertrang til det som beveger seg i metal-undergrunnen har valfartet til fra alle verdenshjørner. Festivalen har allerede solgt billetter til 40 nasjoner, inkludert land som Kuwait, Uruguay, USA, Canada, Australia og New Zealand og stort sett hele Europa.

Fra å være en spesialisert undergrunnsfestival, har Beyond the Gates i år utvidet paletten til å inkludere klassisk rock, mørk blues og progrock. De fire dagene er inndelt i ulike konsepter, hvor store internasjonale navn som Opeth, Heilung, Sodom, Mercyful Fate, Enslaved og Candlemass er blant trekkplastrene. Flere av dem gjør helt unike sett, spesielt for festivalen.

Festivalens programsjef, Torgrim Øyre, er overbegeistret for hva som er i gjære.
– Å få et band som Mercyful Fate til vår lille festival i Bergen er en stor og brusende fjær i hatten. Dette er et band alle de største rock- og metal-festivalene på det europeiske kontinentet har knivet om i høst, og allikevel landet de hos oss som ett av et knippe utvalgte stoppesteder. Lars Ulrich fra Metallica har utropt flere av platene til Mercyful Fate som store inspirasjonskilder for Metallica, og holder utgivelsene deres fra tidlig 80-tall som noe av det viktigste som har skjedd innen heavy metal- sjangeren. Ikke nok med det, de skal spille i Bergens mest ikoniske konserthall, Grieghallen.
– I tillegg har vi band som våre egne Enslaved og svenske Candlemass som gjør skreddersydde konserter for festivalen. Begge band gjør hver sin klassikerplate fra A til Å.
– Opeth har er et av de største prog-bandene vi har i dag og turnerer for fulle hus over hele verden. Det samme gjør fenomenet, Heilung, som er hovednavn på festivalens åpningsdag. Det alternative bandet har i rekordfart gått fra å være en kuriositet til å selge ut steder som rommer flere tusen publikummere.
– Vi kan ikke vente med å komme i gang med årets festival. Dette er uten tvil det mest ambisiøse og største prosjektet vi noen gang har begitt oss ut på. Det koster, men vi føler oss sikre på at det er noe vi og publikum vil få mye igjen for.

I tillegg til konserter på USF Verftet og i Grieghallen, vil det bli dagkonserter på Kvarteret, som for første gang i år også vil være åpen for personer under 18 år.
Beyond the Gates

USF Verftet, Grieghallen og Kvarteret 19. – 22. august.
Hovednavn: Mercyful Fate (DK), Opeth (S), Heilung (DE, N, DK), Sodom (D), Enslaved (N), Candlemass (S), 1349 (N)

https://www.facebook.com/beyondthegatesbergen/