Det er herved klart til avduking av ferdig program for Norway Rock 2020!

Det er herved klart til avduking av ferdig program for Norway Rock 2020!

 

Det er herved klart til avduking av ferdig program for Norway Rock 2020! Dagens slipp; EXTREME, RIVAL SONS, KVELERTAK, INGENTING, LUXUS LEVERPOSTEI, ANTHEM og CLEARWATERS.

Plakaten er nå klar til full nytelse til sommeren. 25 artister, tre dager og to scener.
EXTREME og RIVAL SONS topper festivalen i 2020, begge i hver sin sjanger som glir perfekt inn i Norway Rock ånden.

Dagsprogrammet for torsdag, fredag og lørdag legges ut fortløpende, så følg med på www.norwayrocklive og følg oss gjerne på www.facebook.com/norwayrock.

Ordinær festivalbilletter og camp er nå i salg! Velkommen til sommerens vakreste festivaleventyr!
Program 2020: EXTREME (US), RIVAL SONS (US), KVELERTAK (NO), U.D.O (DE), LOK(SE), BOKASSA (NO), FROG LEAP (NO), SPIDERGAWD (NO), BACKSTREET GIRLS (NO), DEAD BY APRIL (SE), BLUES PILLS (SE), GRUMPYNATORS (DK), INGENTING (NO), THE STEEL WOODS (US), HONNINGBARNA (NO), LUXUS LEVERPOSTEI (NO), DUNDERBEIST (NO), MORON POLICE (NO), SUBLIME EYES (NO), CLEARWATERS (NO), ANTHEM (NO), GUNS 2 ROSES (UK), KISS FOREVER BAND (HU), ARKENTYPE (NO), WILDNITE (NO)

 

EXTREME (US)
Dette blir et fundamentalt tilbakeblikk i tiden samtidig like aktuelle nå som bandet var på 80- og 90-tallet. En stor dose nostalgi faller over Norway Rock 2020 med Extreme som er med å toppe plakaten i år.
Med oppstart på 80-tallet ble Extreme raskt anerkjent for sin egenart og innovative musikk, som den gang da var funk metal. På 90-tallet utviklet de en herlig musikalsk blanding mot post-grunge og alternativ rock.
Bandet som har vært Grammy nominert har solgt over 10 millioner album fra sine seks utgitte album. Extreme hadde stor suksess med blant annet låtene «Get the Funk out» og «More than Words» som skaffet dem 1. plass på amerikanske Billboard.
Etter bandet ble oppløst i 1996, har bandet likevel hatt flere gjenforeningskonserter som også førte til ytterlige utgivelser og andre prosjekter. Blant annet har den karismatiske vokalisten Gary vært en periode frontfigur i selveste Van Halen og gitaristen Nuno er involvert iblant annet supergruppen Generation Axe sammen med blant andre Zakk Wylde Og Yngwie Malmsteen.
Extreme hadde siste konsert i Norge i 1991! Dette blir stort!

RIVAL SONS (US)
Det er med stor glede vi kan annonsere Rival Sons som andre headliner til Norway Rock 2020!
Blues rock-hard rock bandet fra USA debuterte med albumet «Before The Fire» i 2009, og slo igjennom for fullt med oppfølgeren «Pressure & Time» i 2011. Bandet ble hyllet verden over, og det ble trukket paralleller til band som Deep Purple, Led Zeppelin og The Doors.
Rival Sons er svært aktive på turnefronten, og har turnert med storheter som The Rolling Stones, AC/DC, Guns `n` Roses og Black Sabbath, som de fulgte på hele deres «The End Tour» i 2017. De har spilt i Norge en rekke ganger, med fulle hus og enorm stemning.
Rival Sons siste album «Feral Roots» ble sluppet i 2019, og for dette ble de nominert til to Grammy Awards 2020; Best Rock Album og Best Rock Performance.

KVELERTAK (NO)
Norges beste liveband inntar Norway Rock!
Kvelertak fra Rogaland med eksistens fra 2007 har stor tyngde både i inn- og utland.
De har bak seg fire studioalbum hvorav rykende ferske «SPLID» hadde utgivelse 14. februar og har høstet skyhøye terningkast. Bandet hadde en pangstart med to utsolgte konserter i Stavanger 21. og 22. februar som starten på en massiv konsertliste i Norge og Europa.
Bandet kan skimte til fire Spellemannspriser og har turnert med blant andre Metallica, Slayer, Mastodon og Anthrax.
Øyesletta vil riste, bokstavelig talt, når energiske og legendariske KVELERTAK inntar hovedscenen til sommeren.

INGENTING (NO)
Ingenting fra Sandnes er selvsagt med på plakaten i år også. Bandet albumdebuterte for 25 år siden og er nå en ekte rockeinstitusjon. Rockebands av dette formatet finnes ganske enkelt ikke lenger, verken lokalt eller nasjonalt. Dette er bandet som har lært regionens unge rockere å banne, og med slagere som «Liden», «HIV positiv», «Gje faen i det» og «Salg i dag» snakker vi garantert allsang og hæla i taket. Ingenting er svært aktive på konsertfronten om dagen, i tillegg som de har lansert egen leskedrikk, skal de også stå på scenen 20. juni med selveste KISS på Østerhus Arena i Sandnes.


LUXUS LEVERPOSTEI (NO)

Same procedure as last year James? Det blir ikke skikkelig feststemning uten Luxus Leverpostei! Bandet som har blitt elsket av publikum og hatet av pressen i over 25 år, og som uten unntak sørger for topp stemning og allsang for fullt hus. De har solgt rundt 300.000 plater og 25.000 singler til tre ganger gull og én gang platina, men det er ikke gjennom CD-spilleren disse gutta har blitt mest kjent; har du ikke sett dem sjokkere på scenen før, så er det sannelig på tide. Dette må oppleves live! Ingen Norway Rock Festival uten Luxus.

ANTHEM (NO)
In Memory of DIO! 10 år har gått siden DIO tapte kampen mot kreften, men musikken hans er udødelig. For å markere dette har Anthem fra Skien har blitt invitert til Norway Rock 2020. Anthem har siden 2003 hedret DIO og ser frem til å presentere DIOs unike og til tider mørke musikk på Norway Rock. Gjør deg klar for klassikere som Holy Diver, Last in Line og Heaven and Hell!
CLEARWATERS (NO)
Creedence tribute band med opphav fra Trondheim er ett av Norges lengstlevende i sin kategori. Med over 23 år på veien, har Clearwaters spilt seg inn i manges hjerter med en besetning av dyktige musikere som har sin elsk på Creedence. Clearwaters startet egentlig som et sideprosjekt til Gluntan i 1998, men fra 2011 har besetningen kun hatt fokus på rock. Ny vokalist fra 2015 med amerikanske Gil har bidratt til å sette et autentisk preg over dette rutinerte og solide bandet.