GÅTE ute med ny singel

GÅTE ute med ny singel

Norsk pagan folk band GÅTE ute med ny singel

Etter et suksessfullt comeback i 2017 med utsolgte konserter og ny Ep, fulgte Gåte raskt opp i 2018 med et nytt studioalbum og enda en utsolgt Norgesturne. Faktisk har aktiviteten vært påfallende høy fra et band som gjorde sin lenge etterlengtede retur til den norske musikkscenen etter en 12 år lang pause.

Singlen "HULDRA" kan lyttes her

Og Gåte har ingen planer om å roe ned aktiviteten nå. Snarere er de mer inspirert enn noen gang, og på sin kommende single hører vi tydelig at også nye elementer kommer frem i bandets uttrykk. Elementer som sender tankene langt bak i tid. Til en mørk, mytisk og stemningsfull fortid der «Huldra» kunne føre en inn i uløkka om en ikke voktet seg vel. Man kan trekke paralleller til artister som Wardruna og Heilung når man hører Gåte`s nye låt, men bandet er seg selv umiskjennelig likt og legger for dagen nok et sterkt spor til sin allerede klassiske katalog.

Lineup:
Fele, vokal & tangenter: Sveinung Sundli
Vokal: Gunnhild Sundli
Gitar & vokal: Magnus Børmark
Bass & vokal: Mats Paulsen
Trommer & vokal: Jon Even schærer
Tekst: Knut Buen
Co-produsent & tekniker: Jon Tore Dombu
Komponist & produsent: Sveinung Sundli

Norgesturne 2019

25.10 Elverum -Central Scene
26.10 Oslo – Sentrum Scene
01.11 Førde – Larris Scene
02.11 Haugesund – Høvleriet
22.11 Tromsø – Driv
29.11 Bodø – Sinus

https://www.facebook.com/Gaateband/