Refused klare med nytt album

Refused klare med nytt album

Bilde: Tim Tronckoe

DE STILSKAPENDE PUNKLEGENDENE REFUSED KLARE MED NYTT HARDTSLÅENDE ALBUM

"WAR MUSIC" er ute 18. oktober på SPINEFARM RECORDS / SEARCH & DESTROY

De svenske hardcorelegendene Refuseds etterlengtede nye album "War Music" slippes 18. oktober.
Som tittelen indikerer er "War Music" et sprenfarlig og energisk album, hvor de politisk indignerte og samfunnsbevisste punkerne kaller til våpen mot den kommersielle og krigerske makteliten som styrer vår moderne verden med hard og nådeløs hånd.

I forkant av albumet har Refused sluppet tre slagkraftige singler: Den bloddryppende reseren "Blood Red", den revolusjonskåte "REV001" og sist men ikke minst den thrashmetal-iske hardrockeren "Economy of Death". Alle tre er klasseeksempler på den enestående flair for sangskriving som finnes i denne gruppa, samt den eksperimentelle tilgangen til hardcoresjangeren, som har gjort svenskene til et av de mest respekterte og hyllede punkband fra deres generasjon.

"War Music" er lyden av et rutinert orkester på toppen av deres musikalske game, hvor svenskerne ikke har lempet på deres kompromissløshet eller bandets kjente in your face-attitude. Med det nye albumet følger også et fanzine, som inneholder bandets visjon for en bedre fremtid. Bandets punketos lever i aller høyeste grad.

I kjølvannet på albumutgivelsen drar bandet ut på en omfattende turné, og de er deriblant Norgesaktuelle: De spiller nemlig på Vulkan Arena 15. desember.

Produsenter: David Sandström & Kristoffer Steen
Trommer innspilt i Sandkvie studio av Don Alsterberg
Bass innspilt i Sandkvie studio av Don Alsterberg
Gitarer innspilt i Studio Cobra av Konie
Vokal innspilt og produsert av Patrik Berger i Patriks hus
"I wanna watch the world burn" og "Death in Vännäs" innspilt i Muffin Manor av Daniel Ledinsky og David Sandström
Mastring: Magnus Lindberg i Redmount Studios

refusedalbum.jpg


BAND BIO

 

Bandet så dagens lys i Umeå, Sverige i 1991. Hardcore-punk legendene Refused er en av de mest innflytelsesrike rockebandene fra tidlig 2000-tall. Disse har sagt at de er inspirert av Refused: Linkin Park, Frank Turner, Steve Aoki, Duff McKagan. Paramore har uttalt at de er tungt inspirert av 1998-albumet «The Shape Of Punk To Come». Nettopp dette albumet er blitt en kulturell hjørnestein for hele post-hardcore-generasjoben, med sin miks av rock, elektroniske elementer og en bra produksjon. Vi fikk også politisk progressive tekster, noe som ble understreket av albumets artsrik, og gjennom energiske liveshow.

Etter en 14-år lang pause, gjorde bandet comeback i 2012. De spilte blant annet på Cochella, og mottok prisen “Special Prize for Music Exports” i Sverige i 2013. I 2015 ga de ut sitt fjerde studioalbum «Freedom», som ble innspilt av Nick Launay (Nick Cave and the Bad Seeds, Killing Joke), mens de også samarbeidet med den svenske pop-produsenten Shellback –som blant annet har jobbet med Taylor Swift og Britney Spears. Sammen gjorde de låta «Elektra”.

Tracklisting:
 1. Rev 001
 2. Violent Reaction
 3. I Wanna Watch The World Burn
 4. Blood Red
 5. Malfire
 6. Turn The Cross
 7. Damaged III
 8. Death in Vännäs
 9. The Infamous Left
 10. Economy Of Death

https://www.facebook.com/RefusedBand/

https://www.officialrefused.com/