Seid feirer 25 år med space – kraut – prog & psych.

Seid feirer 25 år med space – kraut – prog & psych.

bilde som feirer bandets 25 år som spacerockere lagt av kunsteren Marius
Martinussen – Dette er en mosaikk av nærmere 1500 gamle bilder fra hele
Seids levetid. I bildet er de fire nåværende medlemmene morfet sammen til to ansikter.

Seid er 25 år i disse dager og feirer dette med å slippe sitt femte fullengder. Plata kommer som LP og CD på tyske Sulatron Records. Den fysiske utgivelsen er allerede ute, mens den digitale releasen var 7. desember. Feiringen i Norge skjer i april 2019. Bandet påstår at de for første gang har laga ei skikkelig spacerockskive på norsk.

Det tidligere trondheimsbaserte bandet, med røtter i Arendal, er nå bosatt fra Sinsen og sørover. Dette er dermed Sørland Noir, men spilt inn i Gildhetens Tempel – aka Oslo by – og er så klart også preget av det. Bandet består i hovedsak av de tre som alltid har vært der, nemlig Bernt Erik Andreassen (Perry Dear and the Deerstalkers, Baja Bug, Los Plantronics, The Beat Tornadoes ++), Jan Gunnar Andreassen, og Jørgen Sørlie Yri, alle fra Arendal. Disse trakterer synther, gitarer, orgler, vokal og bassing. I tillegg har de trollmannen Martin Langlie (Valkyrien, tidl. Gåte, Dadafon, Hanne Hukkelberg, soloartist, komponist ++), på trommer, synth og vokal, som nå er med på sin tredje Seidskive og nærmer seg ti år som medlem. Som vanlig har bandet i tillegg utvidet besetningen kraftig, både med nye og gamle venner.

Skiva peker både langt tilbake og rett fram på samme tid, mener vi i hvert fall sjøl. Moloch fra black metal-bandet Melechesh er for eksempel en ny venn, som bærer et spor nesten alene, sammen med DJ Kavalér, som var med på en av Seids første kassetter, tilbake på midten av nittitallet. Kunstner Marius Martinussen står for coveret, og er også en gammel venn, i likhet med de resterende gjestemusikerne og andre bidragsytere, som alle har opptrådt flittig med Seid opp gjennom årene, på scener og plater. Vi hyller vårt kjære Mir i Oslo, vi plukker opp hanskene fra barndommens demoner i Satan i blodet, vi synger med Skagerak-bølgene på Coyoteman, der også tyske Günther Mannheim fra proto-proggerne i Heraclium får svingt synth-kappa litt, vi røsker i bikkjesjela vår på Weltschmerz, baby!, altså tittelsporet, vi hilser på litt anger og neglebiting på Moloch vs Gud og vi har selvsagt også en egen sang om hyller Seids romskip, Haukøye.

 

seidalbum.jpg
Cover av Marius Martinussen www.mariusmartinussen.com

 

Video til låta Haukøye kan sees her:

 

Seid valgte å feire 25 år som spacerock-idioter, pluss ny skive, med en fin fest på Kampen Bistro fjerde april. I tillegg spiller vi Arendal (femte april, Munkehaugen Scene) og Trondheim 12. April (Lobbyen). I Oslo tar de med seg en skrekkfilm som «supportband», der Seid skrev soundtracket (Wettlaufers Enke, heter den), og videre blir det DJ Helene Rickhard som skal passe på at kvelden blir musikalsk perfekt fra A til Å.

 

Event Oslo: https://m.facebook.com/events/361219808048613
Event Arendal: https://m.facebook.com/events/796409927358479
Event Trondheim: https://m.facebook.com/events/517579335314507

http://facebook.com/seidrock