STOKKØYA FESTIVAL – artist slipp

STOKKØYA FESTIVAL – artist slipp

 

Sveriges nye mørkemann, Islandsk rural post-rock apokalypse, et av Norges største musikktalent og mer er klare for Stokkøya Festival som arrangeres på Trøndelagskysten for første gang 29-30.juni!

Sólstafir (Island)
Sólstafir spiller metal, slik bare band fra Island kan få metal til å høres ut. Bandet har lagt verden for sine føtter med sin unike blanding av postrock og avantgarde med en undertone klassisk rock som maler et unikt bilde av Sagaøya. Når man lytter til Sólstafir kjenner man lukten av vulkaner, smaken av salte bølger og energien av geysirer som rister løs.

Sólstafir ble stiftet i 1995 som et black metal band men transformerte fort til å bli et band som er vanskelig å sjangersette. Atmosfæriske post-rock oppbygginger, vakre melodier og raspete vokal. Rural apokalypse i sakte film. Like variert og underlig som hjemlandet deres Island. Bandet har til nå gitt ut 6 studioalbum og turnert verden over.

 

Solstafir-0025-Snorri_Sturluson_preview.jpeg

Hurula (Sverige)
Hurula som har blitt en av Sveriges mest kritikerroste og populære rockeartister de siste årene har av Dagbladet blitt omtalt som «Sveriges nye mørkemann» og følger opp en god og lang svensk rocketradisjon som har gitt oss kompromissløse og melankolske storheter som Thåström, Ebba Grön og Broder Daniel.

 

Bak navnet finner vi 38-åringen Robert Hurula fra Luleå i Nord-Sverige som før han gikk solo var en del av det massive hardcore-miljøet i Umeå og turnerte verden rundt som frontmann i band som The Vicious, Regulations og Masshysteri. Andrealbumet "Vapen till dom hopplösa" ble sluppet høsten 2016 og er en mørk berettelse om et Sverige som ikke fungerer som det skal. Der andre artister blir rundere i kantene når de blir allemannseie så har Hurula gått stikk motsatt både i forhold til lydbilde og sitt tekstlige univers. Albumet fikk også veldig gode kritikker i Norge, blant annet terningkast 6 i Stavanger Aftenblad og terningkast 5 i Dagbladet, Gaffa og Musikknyheter.

Fay Wildhagen (Oslo)
Fay Wildhagen er lett å elske, men vanskelig å beskrive. Sømløst mikser hun lydbildet sitt uten å tenke på trender eller sjangre. Hun kan minne om mye, men inspirasjoner fra Arcade Fire, Feist og Bon Iver skimter gjennom låtene hennes.

Fay Wildhagen sitt debutalbum «Snow» ble hedret med terningkast 5 hos blant annet Aftenposten, Gaffa og Musikknyheter og samme sommer stod hun på over 20 festivaler i hele Skandinavia som Roskilde, Storsjöyran, Øyafestivalen, Træna og Vinjerock. Fay Wildhagen er blitt omtalt som både et av Norges største gitar og låtskrivertalent og endelig er hun klar med oppfølgeralbumet til brakdebuten fra 2015 og tar turen til utvalgte festivaler i sommer inkludert Stokkøya.

 

Sugarfoot (Trondheim)
Trondheimsbandet Sugarfoot ble formet i 2012 av de musikalske følgesvennene Øyvind Holm og Hogne Galåen. Med seg i bandet har de et stjernelag av trønderske musikere i form av Bent Sæter, Roar Øien, Thomas Henriksen og Even Granås kjent fra band som Motorpsycho, Too Far Gone, Dipsomaniacs og Moving OO´s.

Sugarfoot sitt fjerde album "The Santa Ana" som ble sluppet i fjor sommer er spilt inn i det sagnomsuste studioet Rancho De La Luna i Joshua Tree, California. Studioet som drives av David Catching fra rockebandet Eagles of Death Metal, har tidligere huset artister som Arctic Monkeys, PJ Harvey og Iggy Pop, men ble for alvor kjent utenfor musikerkretser da Foo Fighters valgte å spille inn en av sine Sonic Highways-episoder der.

 

SUGARFOOT presse kvadrat_preview.jpeg

 

Stundom Sessions Stokkøya
Stundom Sessions er en konsertserie som drives av gjengen bak Trønderske Stundom Records hvor det er fokus på gode og varierte musikkopplevelser innenfor hiphop og elektronisk musikk hvor folk skal få gode og varierte musikkopplevelser til en rimelig penge.

Siden 2015 har de samlet arrangert 16 Stundom Sessions i Trondheim, Oslo og Bergen og nå inntar de Stokkøya hvor de skal avslutte hele festivalen inne på Bygdeboksen!

Oppkast ala kart og Fejl & Daler spiller konsert, og LUD og Bra TV runder av med et dansbart DJ-sett hvor det blir fokus på god stemning for bra folk.

"Vi ønsker å være en festival som tilbyr både kontraster og artister som ellers ikke spiller i landsdelen vår, og da synes vi det er herlig å kunne annonsere både Hurula og Sólstafir sine første konserter på Trøndersk jord,"
sier festivalsjef Thomas Ryjord.

Han utdyper videre:
"Det blir noe symbolsk å kike ut i havgapet og se mot Island mens Sólstafir som vi synes er ett av de mest unike bandene fra nettopp det landet stå på scenen. Hurula har lenge vært en personlig favoritt hos flere av oss bak festivalen og når vi så dem på Åre Sessions i fjor så har vi siden krysset fingrene for at de kunne ta turen til oss. Vi gleder oss også veldig til ny musikk fra talentfulle Fay Wildhagen, og er veldig glade for at en liten bit av musikktrondheim anno 2018 tar turen i form av Stundom Sessions, mens Sugarfoot skal sørge for en god dose norse americana!"

 

Få festivalpass igjen!
Festivalen som tidligere har sluppet blant annet Motorpsycho, Ebbot & The Indigo Children, Ida Jenshus, Pom Poko og Urørtvinner JON OLAV har nå under 300 festivalpass igjen.

– "Forhåndssalget av festivalpass har gått over all forventning, og nå er det nok ikke lenge igjen til vi går tomt for festivalpass. I forhold til campkapasitet så har vi igjen noen båtplasser og en del teltplasser som man sikrer seg samtidig som man kjøper festivalpasset" forteller festivalsjef Thomas Ryjord

 

 

Info:

Stokkøya Festival arrangeres for første gang 29. – 30. juni 2018 ute i havgapet på Stokkøya, i Åfjord kommune, 12 mil nordvest for Trondheim. Festivalen byr på artister fra hele Norden og en helg hvor utendørs aktiviteter, matopplevelser, samhold og trivsel står sentralt i festivalens programmering.