SYDEN – ny EP ute på Big Day Records

SYDEN – ny EP ute på Big Day Records

EPen til Oslo rockebandet SYDEN ble sluppet 6. april via Big Day Records 

Syden er et rockeband fra Oslo med musikalske referanser hentet fra garagepunken, scandi -og stonerrockens parallelle universer. Bandet ble dannet i 2016 av fire utflytta sørlendinger, og er antageligvis Oslo’s eneste rockeband uten medlemmer i rusomsorgen. Den skarrende kvartetten gav i 2017 ut sin første studioinnspilling – en firespors punkinspirert EP, spilt inn analogt på bånd i Silence Studios med Kenneth Storkås bak spakene.

Med flunkende ny trommis (hei Håkon!) slipper Syden oppfølgeren «This Night Will Kill Us All» den 6. april på Big Day Records. Låtene er spilt inn i Caliban Studios, produsert av Ruben Willem, mixet av Andreas K. Sandnes og mastret av Brian Lucey (Marilyn Manson, Ghost, Arctic Monkeys, Black Keys m.fl.)

Med feitere gitarer og mer vreng i bassen har de nye låtene fått et noe tyngre uttrykk enn tidligere, uten at det har gått på bekostning av tempoet. Tematikken for plata er overtenning, og sangene handler om øyeblikket man feilaktig velger å bryte løs fra noe eller noen.

Evt Tidal: https://goo.gl/Z54oLU
I tillegg til et par opptredener i Oslo før sommeren – deriblant releasekonsert på Revolver’s Goon Bar 21 .april, legger Syden ut på en mini-turne sammen med i Freedumb og Gøttemia i oktober 2018.

Singelen fra forrige EP, «Behave» lå blant annet listet over 7 måneder på Spotifys 100% Rock-liste, og etter en rekke konserter i 2017/2018 knyttes det nå stor spenning til oppfølger-EP-en.

SYDEN  er:

Endre Bruskeland
Marko Kucera
Kristoffer Lie Loftheim
Håkon Mellingen

https://www.facebook.com/sydenoslo/

 

syden_EP cover_preview.jpg