MAMMÜTH – Outlander Track by Track

MAMMÜTH – Outlander Track by Track

Drammensbandet MAMMÜTH feirer i år sitt 10 års jubileum og gjør det best ved å gi ut sin andre fullengder. Albumet har fått tittelen "Outlander" og med sine over 80 minutter med beinhard underholdning, som bandet selv beskriver skiva, gir de oss et solid stykke metalarbeid. Bandets vokalist Steffen Overaa gir oss i dette intervjuet en liten lyrisk forklaring på hva de 12 låtene på skiva handler om.

Hva og hvem er egentlig Mammüth?

Vi er en gjeng fra Drammen som feirer 10 år som band ved å gi ut vår 2. fullengder med over 80 min beinhard underholdning. Vi har i tillegg til å spille i band drevet med metalfestivalen Massive Destruction i 6 år.

Line-up er følgende:

Stian Svorkmo- gitar og vokal.

Christian Schei- gitar

Steffen Overaa- vokal og synth

David J. Hjellum- Trommer og chorus

Stig K. Johansen- Bass

Er det plass for stoner metal i den norske metalfjellheimen?

Ja absolutt! Stonermetal er en sjanger som vil tåle tidens tann i alle fjellheimer, det vil komme mye fett fra den fronten i mange år fremover. Selv om vi ikke er et rendyrket stonermetal band per definisjon, men også blander inn andre sjangere (prog, thrash, heavy metal etc…), er det blytung og seig metal er essensen i Mammüth. Samtidig liker vi å være et band man ikke helt kan sette fingeren på.

 

mammuth_outlander.jpg

 

Kan vi få en liten gjennomgang av låtene om hvordan de ble til og hva tekstene handler om?:

1. Dead Man’s Trail

Denne teksten er inspirert av de som går den tunge, mørke stien i livet. Stien som fører avgrunnen, men likevel så forlokkende og besnærende. Vi tror mange som hører musikken vår har en venn som har gått den stien, eller man har gått den selv. Få kommer helskinnet tilbake.

2. Fortune Teller

Denne teksten drodler litt rundt temaet fremtidsvisjoner. Om du hadde hatt muligheten til å spå din egen fremtid, hadde du gjort det? Hadde det vært særlig lurt?

3. Zephyr

Zephyr har albumtittelen (Outlander) som tematikk; den skremmende følelsen av å være i et fremmed land eller en fremmed verden. Alle i bandet er jo så norske at det gror poteter mellom tærne på oss. Vi prøver med denne teksten å sette oss selv og lytteren inn en situasjon der alt er annerledes og ukjent.

4. Monstrosity

Indre demoner er kanskje en klisjé i metaltekster og man kommer ikke utenom på dette albumet heller. De jager oss alle i forskjellige former. Hos Mammüth er det selvsagt monstrøse varianter vi snakker om.

5. Space Ghost

Ut i kosmos der det ukjente omdefinerer det vi kaller fysikkens lover. Mørk materie både i form og innhold.

6. Hadrian’s Wall

Vi går tilbake i historien….. Da romerne i det 2. århundret erobret den engelske øy måtte de beskytte seg for barbarene i nord ved å bygge en mur. Dette er «ancient history» med klare paralleller til dagens situasjon flere steder i verden.

7. Circling Vultures

Det blir sagt at vi i dag lever i opplysningens tid. Men fortsatt finnes det rester av gammel idealisme som biter på samfunnet som gribber. De svindler og bedrar de svake som desperat prøver å finne en mening med livet…fucking vultures!

8. Fields of Bones

Blodig inspirert av  Lovecrafts Re-animator og Conan! En fest bestående av gamle kadaver og kjøttløse skapninger!

9. Uncharted Waters

Romtid er et veldig tiltrekkende tema. Med ukjent farvann som metafor slarver vi rundt eksistensens uvitenheter. Har vi en definert horisont eller flyter vi meningsløst gjennom rom og tid?

10. God Eater

Denne låta avslører bandet som rendyrkede ateister. Har du en gud vil vi gjerne sette tenna i’n!!!

11. Hierophant

Denne mystiske skikkelsen som farer gjennom de dype skoger og setter dagsorden uten at noen merker det. Skulle gjerne sett at det fantes en slik figur, som med eldgammel innsikt og visdom, trekker i trådene og styrer verden i riktig retning.

12. Lightyears

Vi skal atter engang ut i kosmos. De vanvittige dimensjonene og avstandene som er umulig for oss jordbundne å fatte.

 

Mammuth_17-.jpg

Det er nesten 1 ½ time musikk på skiva og det er uvanlig mye. Hvorfor ble det slik?

Vi er rett og slett dårlige på å begrense oss. More is more, både i innhold og mengde.

Når det er sagt har denne produksjonen vært mye å tygge på. Noen knekte neser og tårer gikk med før alt var ferdigstilt. Derfor er det utrolig digg å gi ut albumet, nå kan vi fokusere på å gjøre oss liveklare. Ting begynner virkelig å sitte og vi satser på mye livespilling til høst og vinter.

Hva kan dere si om inspirasjonskilder og influenser til Mammüth?

Vi er en veldig allsidig gjeng, både når det gjelder musikk og andre interesser. Vi henter inspirasjon hvor hen den skulle komme fra. Tekstene er inspirert av alt fra populærvitenskap, horror, sci-fi og mora di, if U catch my drift. Når det gjelder musikken, prøver vi å hente mye fra eget hjerte. Det blir mye prøving og feiling, så ser vi an hva som funker og låter «Mammüth», resten kaster vi på fjorden.

https://www.facebook.com/MammuthMetal