ROB MULES RECORDS – Nytt norsk plateselskap

ROB MULES RECORDS – Nytt norsk plateselskap

Tidligere i vår/sommer ble vi tipset om et nytt metalplateselskap med navnet Rob Mules Records. De holder til oppe i Tromsø og har som mål å bli et av landets ledende innen metalutgivelser. Eternal Terrors Rune Grande har sendt i vei noen spørsmål til Anders L. Rasmussen for å finne ut litt mer om hva Rob Mules Records skal gjøre for å komme dit.

RMR_Anders_17.jpg
Anders L. Rasmussen
 

Hva slags band eller sjangere er det dere vil fokusere på?

Vi vil fokusere på band fra de tyngre sjangrene, det kan være alt fra klassisk hardrock til progressiv metal. Vi satser på band som vi først og fremst liker musikken til, og som generelt har et kult uttrykk. De framstår på en bra måte, vet å presentere seg på en måte som skaper interesse. Vi ønsker ikke å lage gull av gråstein, men finne gode band som gjerne har en utgivelse eller to å vise til. Så kan vi legge til rette for en skikkelig plattform slik at "den store massen" får øynene opp for disse bandene.  

Hva må et band ha for å få muligheten for en platekontrakt hos dere?

Band som har det lille ekstra "drivet", og som gigger jevnlig. Og selvfølgelig må låtmateriale være topp, og det som gis ut skal være på en skikkelig måte med kanon lyd og art work. Vi ønsker å samarbeide med folk som ikke er redd for yte det lille ekstra for å få folk oppmerksomme på dem. Du kan ikke gi ut et album og ikke være ute på veien, uansett hvor bra produksjonen og låtene er, det går ikke. Det finnes masse bra band der ute med fine produksjoner, og mange av dem aner vi ingenting om. Bandet må ut på veien!

Hva slags format vil dere gi ut? Vinyl er jo i skuddet som aldri før. Er det noe vi kan finne i deres katalog etter hvert?

Alle våre utgivelser ønsker vi å slippe på vinyl, samt digitalt.

Når kan man vente seg den første utgivelsen med Rob Mules navnet på baksiden og hvem blir den med?

Vi har signert tre band. Vi er i dialog med fire til, så får vi se om noen uker hvem av dem som kommer med på laget. Det vi vet per nå, er at Ohmwork gir ut sitt tredje album 20. oktober på Rob Mules Records. Phandrom slipper mest sannsynlig sitt debutalbum i januar, og Vederkast med sitt andre album noen måneder etter det. Innimellom blir det vel også noen digitale singel-slipp.

RMR_Ronald JohanseniTromso.jpg
Rob Mules Records
(Photo: Ronald Johansen)
 
 

Webshop med eller uten distro, blir det aktuelt på deres hjemmesider?

Ja, vi kommer til å rulle ut en webshop etter hvert hvor vi selger våre produkter. Ellers har vi gjort veldig gode avtaler, både fysisk og digital distribusjon. Også muligheter for å distribuere i utlandet skulle det være marked for det. Det blir en vurderingssak utfra hvilke band det blir snakk om.

Rob Mules ønsker å bli en av Norges ledende plateselskaper innenfor hardrock og metal. Betyr det at dere ønsker å utfordre selskaper som Indie og Dark Essence eller vil dere bli et tilskudd til blant annet de to nevnte selskapene?

Vi må sikte høyt, så hvorfor ikke? Det vi kan garantere er at alle band som vi jobber med kommer vi til å skreddersy en avtale med, og vi vil følge dem opp kontinuerlig. Vi vil heller ikke ta inn flere band enn hva vi til en hver tid har kapasitet til. Dette vil tida vise, men målet er å bli et anerkjent selskap som metal-band ønsker å jobbe med. Med tida et av de store i Norge på dette feltet. Når det er sagt, så er jeg mer tilhenger av å finne nye samarbeidspartnere som gagner begge, enn potensielle utfordrere.

Navnet Rob Mules kan ikke stamme fra noe annet enn Black Sabbath, eller tar jeg feil der?

Hehe. Joda, det kommer fra Mob Rules, andreplata til Dio i Sabbath. Jeg foreslo Mob Rules Records til Terje Storvig, som i tillegg til Rolf-Erik Østerås er dagens besetning i plateselskapet vårt. Ved en tilfeldighet ble det til et lite anagram der vi byttet forbokstavene. Originalt og fint, så vi behold det navnet.

Drømmeband å signe er noe alle som driver med plateselskap har. Hva er deres drømmeband?

Tja, da kunne jeg tenke meg å nevne noen norske band som kunne være realistisk å jobbe med i løpet av de neste årene: Triosphere, Intrigue, Pil og bue og Tonic Breed. Så kan det nevnes at Vederkast (som vi gir andrealbumet til) er også på mange måter et drømmeband: knallbra låter og produksjon, "the drive", og de turnerer jevnlig både inn- og utland.

www.robmulesrecords.com

www.facebook.com/robmulesrecords

 

RMR_logo2.jpg