BLISS OF FLESH – Empyrean

BLISS OF FLESH – Empyrean

Franske Bliss of Flesh hadde jeg ikke hørt om før Steffie i Listenable Records anbefalte meg dem for meg. Jeg er vanligvis ikke veldig mottakelig for anbefalinger fra plateselskap, da dette veldig ofte er et velkjent salgstriks. Men noe sa meg at dette kunne være interessant og dermed valgte jeg å sjekke ut Bliss of Flesh’ nye opus kalt «Empyrean» likevel. Jeg har ikke angret et sekund.

Bandet spiller extreme metal med en del orkestrale partier. Får meg egentlig til å tenke på de siste kreasjonene til Behemoth og Keep of Kalessin. Jeg vil ikke legge så fryktelig mye i sammenligningen, men det er noe innimellom som minner om hva de to bandene har gjort.

Låtene varierer mye, de inneholder mye musikk og det er ikke vanskelig å bli glad i hva de holder på med. Det meste som gjøres er meget bra. For å ta vokalen først. Necurat er vokalist i bandet og han har mange forskjellige vokaler å bidra med. Trommis FleshStigma er det ingenting å utsette på og gitaristene Sikkardinal og The Pandemic Architect styrer låtene med sine velspilte og varierte riff. Gutta spiller teknisk meget bra og det er helt klart et dyktig band bestående av dyktige musikere som spiller godt sammen. Personlig mener jeg de er aller best i de kjappere rene death og black metal partiene der den semi-raspende vokalen best kommer til sin rett. Men det funker godt i de øvrige partiene også.

Bliss of Flesh ble dannet i 2000 men ga ikke ut sin første fullengder før i 2009. Den andre kom fire år senere og «Empyrean» er deres tredje. Ikke de mest produktive, men her har vi et band som velger kvalitet fremfor kvantitet. Ingen dum plan det, spør du meg. Om de to første skivene er i nærheten av «Empyrean» når det kommer til variasjon, velspilthet og kvalitet, det gjenstår å se. Jeg skal i alle fall sjekke dem ut. «Empyrean» er ingen dum skive å begynne med. Liker du god variert extreme metal med orkestrale og melodiøse partier, sjekk den ut.

http://www.facebook.com/pages/BLISS-OF-FLESH/38549880919

http://www.listenable.net/