UNEARTHLY – The Unearthly

UNEARTHLY – The Unearthly

Denne skiva ble utgitt i 1000 eksemplarer i 2014 av Shinigami Records, og den ble reutgitt av Metal Age i fjor. Sannsynligvis for å nå ut til et større publikum. Det kan forstås da dette er en god death metal skive. Musikalsk ligger Unearthly godt plantet i Nile-landskapet og som Nile varieres også her tempoet fra det rolige og til og med litt melodiøse til det meget raske med godt triggede blastbeats.

 «The Unearthly» har fått mange runder i «spilleren» hele den siste uka og jeg liker skiva mer og mer. Den åpner med et smell i form av den raske og brutale låta «The Sin Offering» og allerede her blir Nile-vibbene kastet over deg. Bandet roer veldig ned på midten av skiva og på instrumentalen «Chant from the Unearthly Rites» beviser bandet at de også behersker melodiøse rolige og behagelige musikalske verk. Skiva avsluttes med en cover av Sepulturas «We Who Are Not As Others». Dette er en ren coverlåt som gjerne kunne vært spilt av Sepultura. Forskjellen på de 2 versjonene er mikroskopiske. Men, dette er eneste forskjellen på 2014 utgaven og denne fra 2016.

Status til dette brasilianske bandet er jeg litt usikker på. Man kan lese på Metal Archives at de er «on hold» pga helsesituasjonen til bandets vokalist Felipe Eregion. Han er også oppført under «past members», så gudene vet hva som skjer.

https://www.facebook.com/unearthly.official/

https://www.facebook.com/metalageproductions