LOCK UP – Demonization

LOCK UP – Demonization

Lock Up er et band jeg stort sett har latt seile sin egen sjø. Husker jeg hørte litt på ei skive for mange år siden og at det ble med det. Hadde egentlig tenkt å la den nye forbli i det samme farvannet. Men ved en tilfeldighet fikk jeg hørt en av låtene, og siden dette er fantastisk god kjapp death metal med store doser med Marduk- og Vader-inspirert intensitet, ble det til at øyelokk ble hevet, ørevoksen blåst bort og høyrefoten begynte med noe den ikke har gjort på mange år; å trampe takten. Jeg fikk fatt i hele promoen sporenstreks og etter en gjennomhøring var jeg overbevist; denne skulle anmeldes.

Å beskrive musikken her er egentlig ganske enkelt. Det er kjapt, flust med drivende fete riff, mye god tromming og en helt vidunderlig fet vokal. Du finner temposkift, ei tyngre roligere låt, fengende overganger i fleng og stort sett 41 minutter med headbangervennlig god death metal. Låtene er kanskje litt like, men helledussan som denne skiva ruler.

Jeg er iallefall overbevist til tusen og en liten tur innom Spotify og backkatalogen til Lock Up er nært forestående. Jeg begynner nok med den skiva jeg ikke likte for snart 17 år siden, «Pleasure Paves Sewers». Kan jo hende jeg har endret mening. Kanskje et intervju vil dukke opp etter hvert også.

https://www.facebook.com/LockUpOfficial