New song: NIDINGR – Heimdalargaldr

New song: NIDINGR – Heimdalargaldr

 
ETERNAL TERROR

Proudly presents the premiere of

 

NIDINGR

"Heimdalargaldr"

 

From the forthcoming new album

"The High Heat Licks Against Heaven"

 

 

The Release date

February 10, 2017

nidingr_thehighheatlicksagainstheaven.jpg

The Formats

Digipack CD
Regular black vinyl
Limited Sea Blue vinyl

 

 

The Pre-order

http://shop.indierecordings.no/item/150988–nidingr–the-high-heat-licks-against-heaven–vinyl

 

 

 

The Biography

Fra Horten, Norge, kommer black metal bandet Nidingr, et band som har vært i scenen helt siden 1992. Bandet gav ut en demo i 1999, og sitt debutalbum i 2005, titulert Sorrow Infinite and Darkness. I 2010 slapp de sitt andre album, Wolf-Father, og bare to år senere i 2012 deres forrige og tredje skive Greatest of Deceivers. Nidingr er et band som lar seg vokse naturlig, og når de først slipper album er det i god tro om at det vil være nok et bidrag til metal-verdenen i top-sjiktet.

Nå slipper de sitt fjerde album i 2017, titulert The High Heat Licks Against Heaven, et album gjennomfarget av nordisk mytologi, og det dukker opp navn fra de norrøne verkene den eldre og den yngre Edda. Bandet svever i midten av death metal og black metal, men med en norrøn tematikk skapes et unikt og friskt pust i sounden. Det er mildt sagt en brutal skive med et ærlig lydbilde.

Skiva ble jobbet på intenst i to år, hvor de har gjort et dypdykk inn i gamle oversettelser av eldre og yngre edda fra 1800-tallet. De streber hele tiden etter autensitet og former musikken litt rundt tekstmaterialet, som ofte dreier seg om de store og klassiske temaene som død, etterlivet, krig og majestetiske personligheter fra mytologien. Bandet uttrykker selv at i en tematisk verden som dette har de valgt å ta en teatralsk tilnærming til materialet. I tillegg er det interessant å nevne at de skrev musikken og tekstene separat og tilpasset de ulike materialene i møtet mellom teksten og musikken.

Låtene er preget av tunge riff i et klart og skittent lydbilde, med til tider melankolsk melodisk stemning, stødige tempi med en nærmest marsjerende undertone. Vokalen henger i toppen av lydberget med en driv, kraft og kvalitet en sjeldent hører. Med Cpt. Estrella Grasa på vokal, Teloch (Mayhem, Gorgoroth, God Seed) på gitar, Destructhor (Myrkskog, Morbid Angel) på backing vokal, Myrvoll på trommer og SIR (Gaahls Wyrd, Trelldom, God Seed) på bass, slipes musikken til en bauta av en skive i en rendyrket og autentisk stil.

 

Nidingr_JonLeviPedersen_17_1.jpg
 (Photo: Jon Levi Pedersen)
 

The Track List

1. Hangaguð
2. Surtr
3. The Ballad of Hamther
4. On Dead Body Shore
5. Gleipnir
6. Sol Taker
7. Ash Yggdrasil
8. Heimdalargaldr
9. Valkyries Assemble
10. Naglfar Is Loosed


The Line Up

Øyvind Myrvoll – Drums
Teloch – Guitars
Cpt. Estrella Grasa – Vocals
Sir –  Bass

 

 

The Links

https://www.facebook.com/nidingr

www.indierecordings.no

 

 

IndieRec_logo_1.jpg