ANAAL NATHRAKH – The Whole of the Law

ANAAL NATHRAKH – The Whole of the Law

De britiske extreme metal kongene i Anaal Nathrakh er nå klare med sin niende fullengder og de er mer ekstreme enn noensinne. Får du ikke bakoversveis en sju åtte ganger i løpet av en gjennomgang av denne skiva, får du det aldri.

Musikken til Anaal Nathrakh forblir brutal, men samtidig blir den mer og mer melodiøs. Det er spesielt refrengene som skiller seg ut med det melodiøse og gjør at låtene blir mer og mer catchy med årene. Det er utvilsomt enkelt å høre at dette er Anaal Nathrakh. Brutaliteten og soundet sitt har de beholdt fra sin spede ungdomstid da Michael Kenney og V.I.T.R.I.O.L. beæret verden med debuten «The Codex Nekro».

Som vanlig, prøver Anaal Nathrakh å fornye seg litt for hvert album de gir ut. Så også denne gangen. Det er mer samples og litt mer industrielt og som vanlig et par tre nye vokalvarianter fra V.I.T.R.I.O.L. Det tar litt tid «å bli vant til dem», men det er ingen av dem som er uefne. Mer V.I.T.R.I.O.L. skriking enn på lenge er det også, og dette er naturlig nok med på å gjøre «The Whole of the Law» mer ekstrem, deres mest ekstreme skive noensinne.

Helheten på de to foregående skivene har vært upåklagelig og også her har de gått opp et hakk eller to denne gangen. Det tar noe kortere tid før «The Whole of the Law» setter seg, og dermed begynner man å lure litt på om skiva vil holde seg eller om man vil gå lei etter en stund. Hodet ditt vil garantert gå lei eller du går inn i en dvale av brutalitet og ekstreme lydbilder du knapt har forestilt deg kunne eksistere. Jeg tror skiva likevel vil holde seg lenge.

Produksjonsmessig har Anaal Nathrakh denne gangen helt klart hentet inspirasjon fra Dimmu Borgir og den typen black metal. Til og med en og annen vokallinje bærer preg av dette. Gjør egentlig Anaal Nathrakh mer tilgjengelig. Men så er det dette med at musikken er gjennomgående mer ekstrem og kjappere enn noensinne da, og da forsvinner mye av denne tilgjengeligheten. Anaal Nathrakh er kanskje det mest ekstreme av det ekstreme innen ekstreme metal og med «The Whole of the Law» befester de sin posisjon i toppen av den sjangeren.

Anaal Nathrakh har som vanlig byttet plateselskap. De har vært innom de fleste og denne gangen er det Metal Blade som har fått gleden av å få sitt navn bak på albumet deres.

https://www.facebook.com/Anaalnathrakhofficial

http://www.metalblade.com