New song: SWAMP THINGS – Suncrusher

New song: SWAMP THINGS – Suncrusher

 
ETERNAL TERROR

Proudly presents the premiere of

 

SWAMP THINGS

"Suncrusher"

 

From the forthcoming full length

"Blue Desert, Red Skies"

 

Release date: July 29, 2016

 

Swamp Things består av Ivan Reigstad (vokal), Ola Solheim (gitar), Pål G. Sivertzen (trommer, programmert synth, backingvokal) og Ruben Carlsen (bass). Bandet har hatt en del utskiftninger siden oppstarten i 2009 og det er kun gitarist Ola Solheim som er igjen fra den originale lineupen. Swamp Things startet opp på Bryne og flyttet til hovedstaden allerede i 2010. Bandet innrømmer at de har vært litt bortskjemte da de i stor grad har bestått av lydteknikere og derfor har fått øvd og spilt inn mye i studio og fått kost seg med det. På ett tidspunkt var 3 av 4 medlemmer (Ruben, Pål og tidligere vokalist Morten Serigstad) lydteknikere fra NISS.

Første album, "All Beer and Skittles" ble spilt inn på TopRoom Studio (trommer) og NISS sine studiolokaler (resten) i første halvdel av 2012 og sluppet i feb 2013. 

Bandets nye album bærer tittelen "Blue Desert, Red Skies" og slippes 3. juni i år av Sweet Sounds plateselskap Arrow Street.  Den inneholder seks låter der de fire siste låtene, ‘Suncrusher’, ‘Connor’s Nightmare’, ‘Red Skies’ og ‘Blue Desert’ utgjør den konseptuelle delen. Her er det mye dommedagstematikk! Sola brenner jordas overflate og skaper naturkatastrofer og en endret verden. Dette fortelles delvis fra en protagonist sitt synspunkt som den (tilsynelatende) eneste overlevende på jorda, og delvis fra en slags altvitende skapning som straffer menneskene for deres handlinger.

Musikken er skrevet mellom 2013 og 2015 av Ola, Pål og Ruben. Tekster skrevet av Pål og Ola mens de bodde i kollektiv i Oslo.

Skiva er spilt inn av Ruben og Pål i Rubens studio på Økern og (etter flytting) Bislett mellom påske 2015 og påske 2016. Miksa av Pål og mastret av Eirik Bekkeheien (Kaizers, Skambankt).

Coverart av Eriko Montfuji (MontDoom Design & Illustration – https://www.facebook.com/MontDoom-Design-Illustration-514642498631713/?fref=ts).
 

SwampThings_BDRS.jpg

 

 
 

Tracklisting
1. Inside the Brazen Bull
2. One Foot Electric
3. Suncrusher
4. Connor’s Nightmare

5. Red Skies
6. Blue Desert

Line-up
Ivar Reigstad – vokal
Ola Solheim – gitar
Pål G. Sivertzen – trommer, programmert synth, backingvokal
Ruben Carlsen – bass

https://www.facebook.com/swampthings