ANTHRAX klar for Norgesturne

ANTHRAX klar for Norgesturne

I neste uke kommer ANTHRAX, en av The Big Four, til Norge. Nå førstkommende søndag spiller de på Tuska i Finland og neste søndag på Jalometalli, også det i Finland. Innimellom disse to festivalene spiller ANTHRAX en konsert sammen med IRON MAIDEN i Polen og tre konserter her i Norge. Det er Bergen (5/7), Ålesund (6/7) og Oslo (7/7) som er de utvalgte heldige byene som får besøk av amerikanerne. Det er kun billetter igjen til konserten i Bergen. De andre to er utsolgt forlengst.

 

Pil.gif

 

ANTHRAX

Anthrax_16_2.jpg
 

ANTHRAX ble dannet i juli i 1981 av gitaristene Scott Ian og Dan Lilker. De fant navnet i en biologibok og syntes det hørtes ondt tøft ut. Gutta hadde en del utskiftninger av medlemmer før de fant en fungerende lineup som bestod av Scott Ian og Greg Walls på gitar, Dan Lilker på bass, Greg D’Angelo på trommer og Neil Turbin på vokal. Med denne lineupen spilte bandet en del lokale giger bestående av et par selvskrevne låter og coverlåter av band som Kiss, Iron Maiden og Judas Priest. I 1982 spilte de inn sin første demo og året etter sluttet Greg Walls og ble etter hvert erstattet av Dan Spitz. Ny demo ble spilt inn og Charlie Benante tok over trommene. Spilte deretter inn sin første 7′. 

Pga av denne 7′ fikk bandet platekontrakt med Megaforce Records og debutalbumet "Fistful of Metal" ble gitt ut tidlig i 1984. Under den påfølgende USA turneen oppstod det uenigheter mellom Dan Lilker og Neil Turbin, noe som førte til at Lilker sluttet i bandet. Frank Bello tok over bassen og på slutten av turneen fikk Turbin sparken. Matt Fallon steppet inn som vokalist slik at de fikk gjennomført turneen.

På slutten av 1984 var Anthrax med på en EP sammen med tre andre band. Her spilte de inn noen punkcoverlåter med Scott Ian på vokal. På begynnelsen av 1985 dukket Joey Belladonna opp og dermed var den kjente Anthrax lineupen med Belladonna, Bello, Benante, Ian og Spitz på plass. En EP "Armed and Dangerous" ble spilt inn og allerede i februar hadde Belladonna sin debut på scenen med Anthrax."Spreading the Disease" kom senere samme år og bandet la ut på nok en USA turne i tillegg til sin første Europaturne.

På begynnelsen av 1987 ga bandet ut "Among the Living", ei plate som ga Anthrax et stort løft om medførte ny Europaturne, denne gangen sammen med Metallica og Metal Church. Singelen "I am the Law" solgte veldig bra, mest pga B-side låta "I’m the Man". Dette var bandets første lille steg inn i rapverdenen. 

Etter at "State of Euphoria" kom i 1988 og "Persistence of Time i 1990 begynte bandet å turnere med blant andre Living Colour, Public Enemy, Iron Maiden, Slayer, Megadeth og Alice in Chains.

Etter av Belladonna viste veldig liten interesse under innspillingen av EP-en "Attack of the Killer B’s" i 1993, fikk han sparken. John Bush tok over mikrofonen og året etter sluttet Dan Spitz. En god del av den eldre fansen mistet interessen for bandet etter at "Stomp 442" kom ut i 1995 og "Volume 8: The Threat is Real" tre år senere. Deretter gikk det fem år før "We’ve Come for You All" kom ut i 2003 og "The Greater of Two Evils" året etter. Rob Caggiano var med som andregitarist fra 2001 til 2005.

1. april i 2005 annonserte Anthrax en reunion med den klassiske lineupen bestående av Belladonna, Bello, Benante, Ian og Spitz. Dette varte til 2007, da Belladonna og Spitz sluttet. Caggiano kom inn igjen sammen med den nye vokalisten Dan Nelson. "Worship Music" ble ferdigskrevet, men så sluttet Nelson uten noe som helst grunn. John Bush ble med på noen konserter før Belladonna for tredje gang tok over mikrofonen. Endelig kunne bandet spille inn skiva, og den ble gitt ut i 2011. Jonathan Donais kom inn som gitarist etter at Caggiano sluttet for andre gang i 2013. Jon Dette har fungert som livetrommis de siste fire årene og bandets 12. fullengder kom i februar i år.

 

 

Pil.gif
 
 

LINEUP

 

Joey Belladonna- Vokal
Scott Ian – Gitar
Jonathan Donais – Gitar
Frank Bello – Bass
Charlie Benante – Trommer

 

Pil.gif
 
 

DISKOGRAFI

 

Fistful of Metal (1984)
Spreading the Disease (1985)
Among the Living(1987)
State of Euphoria (1988)
Persistence of Time (1990)
Sound of White Noise (1993)
Stomp 442 (1995)
Volume 8: The Threat is Real (1998)
We’ve Come for You All (2003)
The Greater of Two Evils (2004)
Worship Music (2011)
For All Kings (2016)

 

 

Pil.gif
 
 

KOMMENDE KONSERTER

 

5. juli – USF Verftet (Bergen)
Billetter NOK 400,- kjøpes her

6. juli – Terminalen (Ålesund)
UTSOLGT!

7. juli – Parkteatret (Oslo)
UTSOLGT!

 
 
 
Pil.gif
 
 
 
 
Pil.gif
 
 

LINKER