HELLFEST 2016

HELLFEST 2016

HELLFEST OPEN AIR er en festival de fleste metalhoder snakker om gjennom hele året. Alle som skal på festival, snakker om Hellfest. Enten er det om den fantastiske line upen de har hvert år, eller det er om den dårlige organiseringen de hadde i sine første leveår. HELLFEST OPEN AIR har vokst opp og de har lært av sine feil de første årene og ting er lagt mer til rette for publikum. Fortsatt er de best i klassen når det gjelder booking, for makan til line up skal du lete lenge etter. En flott blanding av punk, rock, prog og metal i sine mange herlige utgaver.

HELLFEST OPEN AIR har møtt en del motbør i hjemlandet der både religiøse grupper og politikere har ytret sine meninger om det de kaller en satanisk musikkfestival. Uvitenheten lenge leve. 

HELLFEST OPEN AIR blir arrangert ved den franske byen Clisson, som ligger sørøst for Nantes, nesten helt ute ved kysten helt vest i Frankrike. Festivalen er en etterfølger av Fury Fest, som ble arrangert i Clisson i 2002 og 2003 og i Le Mans de to påfølgende årene. Fra 2006 heter festivalen HELLFEST OPEN AIR og moroa ble samme år flyttet tilbake til Clisson. HELLFEST OPEN AIR har 6 scener der det utrolige antallet 178 band skal spille. De første konsertene begynner på formiddagen og så går det normalt slag i slag til klokka 02:00. Problemet med en slik festival er at her spiller flere band samtidig og det er omtrent uunngåelig at band du gjerne vil se kræsjer og spiller samtidig. 

HELLFEST OPEN AIR har de siste årene vært utsolgt, så også i år og da er det vel helt greit å drive festival 🙂

 

BlackSabbath_16.jpeg
BLACK SABBATHs siste reise
 
 

Alle band som betyr noe har spilt på HELLFEST OPEN AIR og i år kan de by på blant andre RAMMSTEIN, KORN, THE OFFSPRING, BLACK SABBATH, PARADISE LOST, NAPALM DEATH, TESTAMENT, DEICIDE, DARK FUNERAL, ABBATH, REFUSED, SUNN 0))), KING DIAMOND og TWISTED SISTER. Og det er bare headlinerne. Du vil også få muligheten til å se blant andre VOLBEAT, BRING ME THE HORIZON, GHOST, AMON AMARTH, SIXX.AM, BLIND GUARDIAN, KADAVAR, TOY DOLLS, MELVINS, RIVAL SONS, GOATSNAKE, KILLSWITCH ENGAGE, KVELERTAK, SICK OF IT ALL, DROPKICK MURPHYS, BAD RELIGION, UK SUBS, DISCHARGE, RATOS DE PORAO, KORPIKLAANI, AURA NOIR, INQUISITION, KAMPFAR, BEHEXEN, SOLEFALD, PRIMORDIAL, ARCHGOAT, FLESHGOD APOCALYPSE, ENSLAVED, TAAKE, MGLA, OVERKILL, VADER, HAVOK, TERRORIZER, ASPHYX, ENTOMBED AD, CATTLE DECAPITATION, KATATONIA, FALLUJAH, SLAYER, TARJA, MEGADETH, MUNICIPAL WASTE, DRAGONFORCE, GOJIRA, FOREIGNER, GLENN HUGHES, JOE SATRIANI, HATEBREED, ANTHRAX, RAMESSES og BULLET FOR MY VALENTINE. Egentlig er dette en helt latterlig bra lineup alene, men det er fortsatt mange andre band som ikke er nevnt. 

 

LITT INFO OM FESTIVALEN

 

Tickets.gif

Billetter:

UTSOLGT!!

 

 

Hellfest_Camp.jpg
Overnatting:
 
 Hellfest har stor festivalcamp + diverse andre overnattingstilbud.
 
Se hele tilbudet her og her
 
 

 

 Lineup:

 
Hellfest_bands_16.jpg