ASSASSIN – Combat Cathedral

ASSASSIN – Combat Cathedral

Tyske Assassin var et av de thrash bandene man oppdaget på siste halvdel av 80-tallet. Bandet var aktivt fra 83 til 89 da utstyret deres ble stjålet og det var da de var på sitt beste. Etter en pause på 13 år dukket plutselig bandet opp igjen med nye instrumenter og begynte å spille live igjen. Ny skive i «The Club» kom i 2005 og denne slo virkelig ikke an. Seks år senere kom de imidlertid med «Breaking the Silence» og da var de tilbake på riktig spor igjen. Kjapp thrash med mye moro i både tekster og i selve musikken. Tre år senere forlot bandets vokalist Robert Gonnella bandet og ble erstattet med Ingo Bajonczak og det er her den aller største endringen i musikken til Assassin ligger på deres nye fullengder kalt «Combat Cathedral».

«Combat Cathedral» er så absolutt ei bra thrash metal skive, men det låter helt annerledes enn hva vi er vant til fra den kanten. Låtene er fortsatt raske og rett frem, kanskje enda mer rett frem enn tidligere og vokalen er helt annerledes. Gonnella hadde en mer skrikende høy pitch vokal og bare det mens Bajonczak har en mer death metal-aktig mørkere type vokal i tillegg til en semi-clean type ikke helt ulik Chuck Billy fra Testament. Dette er sammen med de nye låtene med på å gjøre Assassin til et ugjenkjennelig band. Særpreget som var er borte og nå låter det mer som en kjapp og litt hardere versjon av Testament.

Helhetlig er dette kanskje Assassins beste skive noensinne, men de helt store låtene mangler. Det er ingen «Abstract War», «Baka», eller «I Like Cola» her. I stedet får vi 12 jevne låter som ligger litt over middels i kvalitet. Litt pluss for stilskiftet og friskheten i låtene skal de ha og dermed ender skiva på fire og en halv.

https://www.facebook.com/AssassinOfficial

http://www.spv.de/