ANVIL – Anvil is Anvil

ANVIL – Anvil is Anvil

Anvil ble startet opp så langt tilbake som i 1978, først under navnet Lips og fra 1981 tok de dagens navn. Det skulle rundt regnet ble nesten 40 år det, og det er imponerende. Enda mer imponerende er at to av bandets tre medlemmer har vært med hele tiden. Det er blitt en del utgivelser på disse 38 årene bandet har eksistert. 15 fullengdere er det blitt og nå ligger den 16. rett rundt hjørnet.

«Anvil is Anvil» er tittelen på skiva og dette er metal og rock’n’roll av den mer primitive typen, slik Anvil alltid har vært. Ikke så fryktelig ulikt Motörhead og tidligere Judas Priest. Jeg blir ikke så fryktelig imponert over låtkvaliteten. Det er liksom mer moro med allsangrefreng og høy partyfaktor som står i førersetet når Anvil spiller.

Lyrikken er heller ingen høydare. Det er enkle tekstlinjer med mye gjentakelser i refrengene. Litt melodi i vokalen, men ingenting i riffene. Summen blir så der. Som sagt, mest partymusikk og lite avanserte greier. Jeg ble ikke imponert av Anvil denne gangen heller.