KRATER 2015

KRATER 2015

Kniven + Til Dovre Faller + Vulkan Arena presenterer stolt:

KRATER 2015

Krater er en ny festival i Oslo som tar for seg undergrunnsmetal, og da gjerne band som ikke frekventerer nabolaget altfor ofte. Første utgave ble arrangert i oktober i fjor og nå til helgen vil den andre utgaven bli arrangert. Dette skjer på Pokalen Pub på Vulkan Arena og årets lineup ser slik ut:

 
TheRuinsOfBeverast_Roadburn.jpg
THE RUINS OF BEVERAST
(Photo: Paul Verhagen)
 
 
 
Fredag 13. nov:

Dørene åpner – 19:00

NACHASH – 19:30
NIGHTMARE CITY – 20:15
AUDIOPAIN – 21:00
BLACK MAGIC – 22:00
THE RUINS OF BEVERAST – 23:15

………………………………….Nocturnus_AD.jpg
NOCTURNUS AD
(Photo: Unknown)

Lørdag 14. nov:

Dørene åpner – 19:00

KHTHONIIK CERVIIKS – 19:30
MAIM – 20:30
MINDLESS SINNER – 21:30
MIDNIGHT – 22:30
NOCTURNUS – 23:30

 
 
 
 
 

Krater har ikke noe ønske om å "konkurrere" med større festivaler som f.eks. Inferno, men har heller som målsetning å få band til Oslo som folk ellers kanskje ikke vil få muligheten til å se uten å dra utenlands. Profilen blir ekte undergrunnsmetal i diverse former. "Moderne" metal blir det dog lite av.

 

 

Intervju med

Sindre Solem

(av Rune Grande)

SindreSolem.jpeg
SINDRE SOLEM
(Photo: Unknown)

 

Da er vi snart klare for den andre utgaven av Krater. Er alt klart for en heidundrende fest neste helg?

Ja, på sett og vis er det jo det. Det er alltid endel småting som gjenstår, og uforutsette problemer oppstår alltid, men banda er klare, så det blir konsert, og det blir fest. 

Dette er jo bare den andre utgaven av Krater. Ble det mye prøving og feiling under fjorårets festival? Er det ting dere definitivt vil gjøre annerledes i år eller satt det meste som det skulle?

Det var et annet team som stod bak Krater i fjor, eneste fellesnevner fra fjoråret er Bjørn Hinkel. Sist led Krater av at det var mye jobb fordelt på veldig få folk og lite tid, så det har vi løst i år med å utvide bookinggruppa med folk fra Vulkan/Pokalen, Morten fra Til Dovre Faller, Tylden fra Altaar/One Tail One Head og meg fra Kniven/Obliteration & Nekromantheon. Det viktigste skillet vi bestemte oss for var at vi kun skulle fokusere på litt mer obskure band, og vi skulle kun bruke Pokalen scena, ikke den store hovedscenen på Vulkan. Så det blir definitivt en intim klubbfestival.

Som i fjor så består lineup stort sett av band som sjelden eller aldri har spilt i hovedstaden. Hvordan går dere fram når band skal velges ut?

Hehe, vi begynner med en haug av uproduktive møter hvor vi snakker om banda vi kunne tenke oss, hvem som har gitt ut noe bra i det siste, og hva som hadde vært jævlig fett å få sett i Oslo og ikke minst hvilke band Oslo-folket bør digge, så tar vi det der ifra. Det er jo selvsagt mange av ønskene som faller igjennom av diverse grunner, enten det er av økonomisk eller praktisk karakter, men vi er alle veldig fornøyde med line-up’n for iår. 

Hvilke av bandene ser du selv mest fram til å se?

Jeg må jo være diplomatisk å si at jeg gleder meg til alle bandene. Men det blir jo veldig spennende å se bandene jeg ikke har opplevd live før. Jeg er en stor fan av demo’n til Khthoniik Cerviiks og er spent på å se hvordan de blir live. Samme gjelder debut konserten til Nachash, og one off’n til BLACK MAGIC. Tylden er så spent at han nesten sprekker når han tenker på hvordan NOCTURNUS kommer til å bli live, og jeg må si jeg også gleder meg veldig til å se selveste Mike Browning live. 

Ellers er jo Midnight alltid sinnsykt bra live. 

 

KhthoniikCerviiks_14.jpg
KHTHONIIK CERVIIKS
(Photo: Unknown)
 

Billettsalg er alfa omega for at en festival eller arrangement som dette skal kunne fungere. Hvordan ligger det an? Blir det fullt på Vulkan neste helg?

Det ligger helt greit an, men det er fortsatt billetter igjen, så det er plass til alle som vil komme! Billetter bestilles her http://www.billettservice.no/artist/krater-2015-billetter/948973

Med denne line-up’n regner vi jo med at det blir fullt.

En annen ting som også er blitt en nødvendighet er frivillige. Hvordan ligger dere an der? Har dere nok folk?

Ja, vi er i kontakt med et par erfarene folk, så jeg tror vi er i boks der også.

Å drive festival i dag er ikke bare bare. Folk vil ha mer enn bare konsertene. Hva har Krater å by på til sine festivaldeltakere utenom musikken?

Katakomben selger skiver fra sitt flotte utvalg og merch for alle bandene under hele festivalen, og det blir et par stands, Metal Hammer Norway blandt annet. Ellers velger vi å fokuser på musikken, vi som står bak Krater synes det utenommusikalske aspektet på diverse andre festivaler kan være slitsomt og tidvis malplasert, så på KRATER blir det kun fete konserter, plateshopping og lystig lag. 

Er det ellers noe vettugt å si fra Krater leiren?

Alle med sans for skikkelig metal bør infinne seg på Pokalen 13. og 14.november! Vi lover fantastiske konserter og er heildundranes fest! You can’t stop steel!

 

 

Audiopain-live07.jpg
AUDIOPAIN
(Photo: Unknown)
 

 

 

Billetter:

FESTIVALPASS: NOK 700
DAGSPASS FREDAG: NOK 400
DAGSPASS LØRDAG: NOK 400

Billetter kjøper du hos  www.billettservice.no

 

Overnatting:

Oslo har ikke mindre enn ca 136 hoteller å by på. En oversikt over ledige rom finner du her.

 

Line-up:

krater_A3_black_web.png