STAGE DOLLS + RETURN på førjulsturne

STAGE DOLLS + RETURN på førjulsturne

De to rockebandene STAGE DOLLS og RETURN har tidligere hatt suksess med sine turneer og gjør også i år en førjulsturne i utvalgte byer i Norge. Mosjøen, Ålesund, Trondheim, Hamar og Oslo er foreløpig de utvalgte heldige som får besøk av power ballads oldboys turneen.

 

20.11 MOSJØEN – Kippermohallen
21.11 TBA

26.11 ÅLESUND – Terminalen Byscene
27.11 ÅLESUND – Terminalen Byscene
28.11 ÅLESUND – Terminalen Byscene

04.12 TRONDHEIM – Byscenen
05.12 TRONDHEIM – Byscenen

11.12 HAMAR – Scandic Olrud
12.12 OSLO – Sentrum Scene

 

StageDolls_15.jpg
STAGE DOLLS

 

Stage Dolls er et norsk rockeband med base i Trondheim. Gruppa ble stiftet av Torstein Flakne som fra før hadde hatt stor suksess i popbandet The Kids.

Medlemmene i den første konstellasjonen av bandet var gitarist og vokalist Torstein Flakne, bassist Terje Storli og trommeslager Erlend Antonsen. Antonsen forlot gruppen i 1985 og ble erstattet av Steinar Krokstad, som igjen forlot gruppen i 1993 og ble erstattet av Morten Skogstad.

Etter å ha feilet å bli signert av et plateselskap ga bandet ut sitt debutalbum "Soldier’s Gun" med egne midler i 1985. Musikkalbumet ble senere nominert til Spellemannprisen. Oppfølgeralbumet "Commandos" (1986) kom året etter på plateselskapet Grappa.

I 1987 signerte bandet platekontrakt med det amerikanske plateselskapet Big Times Records, og ble dermed lansert internasjonalt. Det selvtitulerte tredjealbumet "Stage Dolls" kom i 1988. I kjølvannet av utgivelsen fulgte turnering i USA. Turnéplakaten ble frontet av slagordet «Twenty Feet Norwegian Rock», og bandet fikk plassering på den amerikanske Billboard-listen med singelen "Love Cries", som nådde 46. plass. Samme singel var helt oppe på 3. plass på Billboard Rock Charts.

Etter tre år ble det fjerde albumet "Stripped" (1991) utgitt. Albumet var preget av enklere arrangementer, mindre synthesizer, og et lydbilde som lå tettere opp til hvordan bandet hørtes ut på konserter. Flakne hadde samarbeidet med den amerikanske tekstforfatteren Bobby Icon på albumet. Singelen «Love Don’t Bother Me» ble remikset av den amerikanske musikkprodusenten Ron Nevison.

Resten av tiåret markerte en roligere periode for bandet. I 1993 ble samlealbumet "Stories We Could Tell" utgitt, og bandet ansatte Morten Skogstad som fast trommeslager. Samleplata solgte bra, men kom også i en tid da de musikalske trendene holdt på å forandre seg. Interessen var dalende for den type radio-rock som Stage Dolls spilte. På midten av 1990-tallet var bandet midlertidig oppløst. Flakne ga ut soloalbumet "Shoot the Moon", mens Storli startet booking-byrå. Bandet kom sammen igjen i 1997, men opplevde liten interesse omkring utgivelsen av sitt femte studioalbum "Dig". Selv om "Dig" ikke ble noen stor salgs-suksess viste gjenforeningen at bandet fortsatt var produktivt. I forberedelsene til plateinnspillingen hadde Flakne skrevet nærmere 30 nye låter.

På 2000-tallet opplevde bandet fornyet interesse. Samlealbumet "Good Times – The Essential Stage Dolls" kom i 2002, og ble en salgs-suksess. I 2004 kom et nytt studioalbum, "Get a Life" (2004), hvor de fortsatte med et lydbilde inspirert av klassisk amerikansk radio-rock. Også denne gang var den gamle samarbeidspartneren Marc Spiro med på prosjektet, blant annet som medkomponist, og korist (long distance).

Albumet "Always" ble gitt ut 4. januar 2010, mer enn fem år etter det forrige albumet "Get a Life", og 25 år etter bandets debutalbum. Albumet gikk rett til topps på VG-lista i uke 2.

Bandet har alltid prioritert å spille foran publikum. Etter en tidlig og strabasiøs turne i Nord-Norge på starten av 1980-tallet ble bandet gradvis etablert som en konsertattraksjon, og antallet reisedøgn steg betraktelig. En spesielt aktiv konsertperiode kom mot slutten av 1980-tallet, og inkluderte utenlandslansering og opptreden på sentrale rockscener som Marquee Club og Hammersmith i London, og Palace i Los Angeles. Utover på 2000-tallet opplevde bandet en fornyet interesse, og gode besøkstall på konsertene. I 2003 feiret de 20-års jubileum, med en Jubileumsturne.

 

Return_15.jpg
RETURN

 

Return er et rockeband fra Stange i Hedmark. Bandet ble startet i 1980, og hadde sin storhetstid på siste halvdel av 1980- og begynnelsen av 90-tallet. De hadde i denne perioden flere singler inne på norske hitlister, og var blant de norske bandene som solgte best. I 1993 tok bandet en pause, men kom i 2000 tilbake med et samlealbum og enkelte spillejobber, i 2005 med nytt studioalbum og i 2008 med enda et samlealbum som også inneholder en DVD med opptak fra en konsert i Hamar i 2007.

Bandets musikkstil har gjennomgått minimal forandring gjennom nesten tre tiår; det har holdt fast ved den typiske 80-tallsrocken, med stort innslag av såkalte power ballads.

 

http://www.stagedolls.com

http://www.return.no