TRONDHEIM METALFEST 2015

TRONDHEIM METALFEST 2015

Trondheim Metalfest arrangeres i år for sjette gang og er nå lokalisert på Scandic Lerkendal. Trondheim Metalfest er en festival i vekst. Det begynte som en endags festival med lokale band i Verkstedhallen i 2010. Året etterpå utvidet de til to dager og dro inn et par større band som headlinere. Året etter la de til ytterligere en dag og dro samtidig inn en rekke band av internasjonal størrelse og begynte å bruke flere venues (4). I 2013 ble antall venues økt med ytterligere med en, antall store band var omtrent det samme som året før, men disse store bandene var blitt litt større. I fjor endret Trondheim Metalfest litt på konseptet og ble en hotellfestival da de flyttet inn på Clarion Hotell Congress Trondheim nede på Piren. Fortsatt tre dager der torsdagen var Klubbdag spredd rundt på byens små klubbscener. I år har de flyttet nok en gang, nå til det splitter nye Scandic Lerkendal hvor festivalens to siste dager vil foregå. Fortsatt er torsdagen klubbdag der fire av byens utesteder vil tilby tre eller fire band hver.

Kvaliteten og antallet på de største og nest største bandene er økt nok en gang, men de alle største er litt "snillere" enn hva de har vært de to siste årene. De nest største er derimot blitt litt "slemmere", så neste helg blir nok en knallhelg uansett.

Sabaton_15.jpg
SABATON
 

GOJIRA, BEHEMOTH, KEEP OF KALESSIN, NAPALM DEATH, TAAKE, AT THE GATES, HATEBREED, DEVIN TOWNSEND PROJECT, ELECTRIC WIZARD, TESSERACT, AEON, HAIL!, FLESHGOD APOCALYPSE, THE HAUNTED og VILDHJARTA har alle spilt på Trondheim Metalfest og vitner om god og variert booking.

Også i år er det et variert program der SABATON og STRATOVARIUS er headlinere. EVILE, TANKARD, ANAAL NATHRAKH, DØDHEIMSGARD, KHOLD, ROTTING CHRIST, HELLISH OUTCAST, CIRCUS MAXIMUS, BETRAYING THE MARTYRS, NERGARD, AURA NOIR, KORPIKLAANI, PRIMORDIAL og SUSPERIA vil nok også trekke godt med folk til Scandic Lerkendal neste helg.

 

Det skjer mye nytt utenom konsertene i år og her har vi prøvd å liste opp det meste.

Sky Lounge ligger i hotellets toppetasje og her kan du i ro og mak nyte kald drikke med nydelig utsikt over Trondheim. Der oppe blir det DJ’s, Karaokebar, Listening parties og quiz.

Meet & Greet blir det både fredag og lørdag i Mesanin og der kan fansen møte bandene til signering og muligheten for en prat med en eller flere av artistene som spiller under festivalen vil helt sikkert også dukke opp. På Meet & Greet området må du ha gyldig festivalarmbånd.

Det vil også bli vist filmer i Mesanin. På fredag kan du se filmene "Hesher" og "Metalhead" mens på lørdag vil den mye omtalte "Blackhearts" bli vist.

Det vil bli arrangert to guidede utflukter på lørdagen. Den ene er i Austmann Bryggeri mens den andre er en guidet tur i Trondheim sentrum.

Det vil bli arrangert fire listening parties oppe i Sky Lounge. På fredagen vil de nye skivene til CHILDREN OF BODOM og TRIVIUM bli presentert mens på lørdagen blir det litt mer brutale saker med MALEVOLENT CREATION og en eksklusiv før-premiere på den kommende skiva til VREID. I tillegg vil det bli arrangert quiz mellom lyttesesjonene begge dagene og her er det en gylden mulighet til å stikke av med mange flotte premier.

Metal Market er en naturlig del av en festival i dag og der kan du finne t-skjorter, vinyl, patcher og det meste av det du ønsker av dine favorittband. Metal Market er åpent for alle.

 

Metalheads Against Bullying kommer til Trondheim Metalfest og vil være synlige under hele festivalen. Vi anbefaler at du tar deg en tur innom standen deres og viser din støtte til denne veldig viktige og flotte gjengen. Lurer du på hva dette er for noe? Les deg opp her i vårt intervju med mannen bak konseptet, Leif Munkelien.

 

Det vil bli arrangert et warm-up Party med LEPROUSFamilien i morgen lørdag 26. september. Leprous fra Notodden er selve kremen av norsk progressiv metal og de har spilt flere ganger tidligere i Trondheim. De gjorde ikke mindre enn to konserter under Trondheim Metalfest i 2012 og ble sist sett på Rockheim året etter. Kristiansandsbandet Rendezvous Point stiller som support. Det meldes om tidlig konsertstart (kl 20:00) så møt opp tidlig!

 

Pil.gif
 
 
INTERVJU MED FESTIVALSJEF
 
EIRIK TILLER
 
(av Rune Grande)
 
 
 EirikTiller_15.jpg

Trondheim Metalfest har vært på flyttefot igjen, denne gang opp til det splitter nye hotellet på Lerkendal. Hva er årsaken til flyttingen?

Etter at Scandic Lerkendal åpnet dørene i fjor august, så måtte vi innom for å sjekke ut hotellet, bare av ren nysgjerrighet. Og det ble veldig raskt klart for oss at måten hotellet var bygd på, og samtidig var en del av Lerkendal Stadion, gjorde hotellet til et veldig attraktivt lokale for oss. Logistikkmessig er hotellet og stadion som skapt for festival, så det ble et naturlig valg for oss å flytte festivalen hit.

Hvordan har tilbakemeldingene fra folket vært på nok en flytting?

Vi var veldig spente på tilbakemeldingene fra publikum, men det har gått veldig fint. Flertallet syns det er stas at vi nå er på en «stadion», so to speak, å det syns også vi, hehe. I tillegg er det selvfølgelig noe veldig trøndersk over Lerkendal, og det passer oss veldig fint.

Du er ikke redd for at folket skal tenke på Trondheim Metalfest som en nomadefestival?

Nei, det tror jeg ikke. Jeg tror de fleste er med på utviklingen til festivalen og forstår at det er ikke «bare, bare» å arrangere en festival på et hotell, så vi må alltid velge den beste løsningen for festivalen og publikum. Men er ganske sikker på at vi har flyttet for siste gang nå, vi har funnet vårt «hjem».

Hva kan du si om venuen på det nye hotellet?

Det perfekte festivalhotellet! Som sagt, logistikkmessig er det veldig tilpasset slike type arrangement, det er jo også et konferansehotell. Det er et 20-talls toaletter, store arealer, flere etasjer og ikke minst et flott møterom i toppetasjen med panoramautsikt, som blir vår «skybar» og karaokebar under festivalen. I tillegg så er jo nå også selve Lerkendal Stadion en del av hotellet, så de disponerer også alle VIP-tribunene rundt på stadion, så her er det mer enn nok av plass.

Dette er Norges rimeligste festivalhotell. Hvordan har du fått til denne dealen og hva innebærer den for gjestene?

Det er vel et resultat av at vi har fått med Scandic «på laget». De forstår viktigheten av et slikt arrangement og ønsker å bidra til å gjøre det best mulig, å det syns vi er helt fantastisk. Derfor kunne de gi oss en veldig god pris for vårt publikum, slik at flest mulig kan ha muligheten til å bo på hotellet under festivalen. Og ikke minst for tilreisende fra andre land, hvor vanlige norske hotellpriser kan være nok til at de velger å ikke reise. Så nå kan alle ta det helt med ro og nyte festivalen fra start til slutt hver dag og våkne opp til en herlig hotellfrokost.

Trondheim Metalfest har også flyttet fra våren til høsten. Hva er årsaken der?

Det har de siste årene blitt en spissere konkurranse om metallpublikummet her i Norge, så derfor valgte vi å gjøre det lettere for oss (og de andre festivalene) ved å flytte festivalen vår til høstferiehelgen i oktober. Det ble ganske naturlig for oss, da alle metallfestivalene i Norge lå på vårparten og vi bor ikke i et så stort land.

Lineupen er alltid det folk er mest interessert i og dere har nok en gang fått i stand et ganske variert og godt program. Hva er du mest fornøyd med selv?

Er ganske fornøyd med å ha booket den første Norgeskonserten til finske Korpiklaani, syns det er ganske utrolig at de ikke har spilt i Norge enda. I tillegg er det også veldig stas at Sabaton valgte å ta turen, selv om de var i studio. Stratovarius kom jo også nettopp med et knallbra album, så det var en perfekt timing, tror det er mange i Trøndelag som ønsker å se de live. Vi har også Susperia, som spiller sin aller siste konsert med vokalist Athera, det blir spesielt. Også mye bra lokalt, Nergard stiller med gjesteartister, slapp også nylig et fantastisk album. Between The Buried And Me er en personlig favoritt i år, der tror jeg det er mange som får seg en overraskelse.

I tillegg stiller vi sterkt med svartmetall i år, noe som har vært litt mangelvare på våre tidligere line-up. Både Aura Noir, Khold, Rotting Christ, Dødheimsgard, Iskald, From The Vastland og Troldskugge burde vel gjøre susen i år? Og det blir også et gledelig gjensyn med Anaal Nathrakh, det gleder vi oss virkelig til!

Hva annet enn konserter kan Trondheim Metalfest by på i år?

I år har vi fokusert mye på andre events under festivalen, enn bare musikken. Her har vi hørt på tilbakemeldinger fra publikum og prøvd å sy sammen et festivalprogramm med variert innhold. På dagtid vil det være bl.a. festivalkino, meet&greets med artister, listening sessions og quiz i Skybaren, 20 spennende stands på festivalområdet, tattoostands, og ikke minst utflukter som publikum kan melde seg på. Her kan man enten være med på en guidet byvandring i Trondheim Sentrum eller en omvisning på Austmann Bryggeri med ølsmaking, det tror vi kommer til å bli veldig populært. Så i år skjer det noe stort sett hele dagen, å det er vi veldig fornøyd med.

AnaalNathrakh_15.jpg

Det er lite gjengangere i lineupen til Trondheim Metalfest og hvis jeg ikke tar helt feil, så er Anaal Nathrakh et av de første bandene og i alle fall det største som kommer tilbake. Hva er historien her?

Ja, det stemmer. Vi prøver hvert år å tilby nye band som ikke har spilt i Trondheim før og det syns jeg vi har vært gode på. Men nå er vi på 6. året, å da begynner det vel å bli lov til å invitere tilbake noen som har spilt tidligere, eller hva? Hehe. Når det gjelder Anaal Nathrakh, så spilte de et fantastisk show på festivalen i 2013, sammen med bl.a. Hatebreed og Gojira, det er vel kanskje den heftigste konsertkvelden jeg har vært med på i Trondheim, på lang, lang tid.

Å så når vi skulle arrangere en festival kick-off på Familien i fjor høst, så skulle de komme tilbake til Trondheim for å hjelpe oss å sparke det hele i gang. Men pga. sykdommen i familien til en av bandmedlemmene, så måtte de kansellere i siste liten. Så de kommer nå tilbake på festivalen for å «gjøre opp» for seg, hehe. De er en utrolig trivelig gjeng og leverer et sinnsykt liveshow, anbefales!

Hva har skjedd med Metal Battle?

Årets Metal Battle måtte vike pga. manglende ressurser til gjennomføring. Vi valgte i år å fokusere på nye events under selve festivalen, så da måtte vi ta et valg, siden vi har begrensede ressurser til å gjennomføre alt vi ønsker. Men Metal Battle står ganske høyt på lista til 2016, så da skal vi prøve å få det opp og gå igjen.

Hvordan går det med billettsalget? Ser det bra ut så langt?

Vi nærmer oss straks 1000 solgte billetter, så det er vi jo fornøyd med. Men som vanlig, så kommer det nok en boost på billettsalget nå de siste ukene, så det ser ut til at vi lander på ca. 12-1400 solgte billetter, å da skal vi være fornøyd. Men vi oppfordrer selvfølgelig alle til å skaffe sine billetter i god tid.

Er det ellers noe å melde fra Trondheim Metalfest leiren?

Ellers, så er det nå heftig jobbing med å få alle de små detaljene på plass, men vi er godt i rute, så dette ligger an til å bli det største året for Trondheim Metal Fest så langt, å dere er alle invitert til å være med på moroa! Velkommen!

 

Pil.gif

 

LITT INFO OM FESTIVALEN

 

Tickets.gif

Billetter:

2 DAGSPASS fre & lør: NOK 1190,- (+ fee 45,-)
DAGSPASS fre: NOK 690,- (+ fee 30,-)
DAGSPASS lør: NOK 690,- (+ fee 30,-)
KLUBBPASS tors Black Stage (Fru Lundgreen): NOK 150,- (+ fee 20,-)
KLUBBPASS tors Doom Stage (Familien): NOK 150,- (+ fee 20,-)
KLUBBPASS tors Legends Stage (Good Omens): NOK 85,- (+ fee 15,-)

Festivalpass og dagspass til Mainstage og Rockheim kjøper du hos Hoopla.no

 

TMF_hotel.jpg

Overnatting:

Årets festivalhotell er naturlig nok Scandic Lerkendal Congress Hotel, ettersom festivalen arrangeres der.

Her kan du sjekke 25 andre hoteller i Trondheim

 

Tankard_000.jpg
 

Program:

 

TMF_banner_torsdag.jpg

New Blood (Kultursenteret Isak)

19:00 – 19:40 ENDOGENIC
20:00 – 20:40 HALCYON DAYS
21:00 – 21:40 STRANDHUGG
22:00 – 23:00 AKARUSA YAMI

 

Black Stage (Fru Lundgreen)

21:00 – 21:40 TROLDSKUGGE
22:00 – 22:40 FROM THE VASTLAND
23:00 – 00:00 ISKALD

 

Doom Stage (Familien)

21:00 – 21:40 SCORNFUL
22:00 – 22:40 TOMBSTONES
23:00 – 00:00 SAHG

 

Legends Stage (Good Omens)

21:00 – 21:40 BAGHERA
22:00 – 22:40 BATTERY
23:00 – 00:00 ÖVERHEAD

 

TMF_banner_fredag.jpg

Main Stage

19:45 – 20:25 EVILE
21:15 – 21:55 CIRCUS MAXIMUS
22:55 – 00:05 SABATON

 

Second Stage

19:00 – 19:40 CRUCIFIED BARBARA
20:30 – 21:10 BETRAYING THE MARTYRS
22:00 – 22:50 BETWEEN THE BURIED AND ME
00:10 – 01:40 MAIDEN NORWAY

 

Third Stage

19:30 – 20:10 TELLUS REQUIEM
20:30 – 21:10 HAMFERD
21:30 – 22:10 HELLISH OUTCAST
22:30 – 23:20 KHOLD
23:40 – 00:40 ROTTING CHRIST

 

TMF_banner_lordag.jpg

Main Stage

18:00 – 18:40 NERGARD
19:30 – 20:10 SUSPERIA
21:00 – 21:50 KORPIKLAANI
22:50 – 00:00 STRATOVARIUS

 

Second Stage

18:45 – 19:25 TANKARD
20:15 – 20:55 AURA NOIR
21:55 – 22:45 PRIMORDIAL
00:05 – 01:30 ANTHEM – DIO TRIBUTE

 

Third Stage

19:30 – 20:10 SKÁLMÖLD
20:30 – 21:10 THE HATE COLONY
21:30 – 22:10 ATTAN
22:30 – 23:20 DØDHEIMSGARD
23:40 – 00:40 ANAAL NATHRAKH

 

Pil.gif

 

FESTIVALPLAKAT
 
 
TMF_bands_15_1.jpg