Korpiklaani til John Dee torsdag 1. oktober

Korpiklaani til John Dee torsdag 1. oktober

Korpiklaani («Skogsklan» på finsk ) er et finsk folk metal-band som ble stiftet av Jonne Järvelä i 1993 under navnet Shaman.

Shaman skiftet navn til Korpiklaani i 2003. Da Shaman skiftet navn, skiftet de også vokal-stil.

Helt siden utgivelsen av debutalbumet "Spirit Of The Forest" i 2003, har de finske tradisjonelle folkemetal pionerene Korpiklaani kontinuerlig banet seg vei til toppen.

Enten de tar sine tidlige verker som "Voice Of Wilderness" (2005), "Tales Along This Road" (2006) og "Tervaskanto" (2007), eller om man lytter på dems utgivelser fra Nuclear Blast era’en – nemlig "Korven Kuningas" ( 2008), "Karkelo" (2009), "Ukon Wacka" (2011) eller "Manala" (2012) – vil du alltid konkludere: Korpiklaani har etablert sin egen stil.

Det er denne unike blanding av hevdvunne folketoner blandet med klassisk metal og «rock and roll attitude» som gjør det umulig for enhver kjenner av håndlaget musikk av ypperste klasse, å ikke unnvike sin nesten magnetiske tiltrekning til Korpiklaani.

Det er ikke mange metal band som har evnen til å få folk til å danse på en metal konsert eller festival, men Korpiklaani får til dette på sine turneer rundt om i verden.

«Noita» er en videreføring av denne positive, morsomme og energisk tradisjon kjent som Korpiklaani.

Bill. kr. 295,- + bill.avg. 18 år leg.
Billett: http://www.billettservice.no/event/korpiklaani-billetter/463777
Baren vår Kjøkkenet er en del av inngangspartiet til John DEE, og åpner allerede kl. 19.00. Døren til John DEE åpner kl. 20.00.

Av Jon Petter Kaalaas