SLAYER – Repentless

SLAYER – Repentless

Hva er Slayer uten Jeff Hannemann og Dave Lombardo? Det er det store spørsmålet mange har stilt seg selv etter at Hannemann døde (R.I.P.) i mai 2013 og Lombardo fikk fyken av kongen selv ca to måneder tidligere. Mange av oss har fått opplevd dem på en scene de siste to årene og de fleste har en mening om dette er Slayer eller ikke. Vel, nå er bandets første skive uten Hannemann her og nå skal dommen falle. Paradoksalt slippes denne skiva en uke etter den nye fra Iron Maiden, ei skive som er skamrost av de fleste.

«Repentless»: Min personlige mening er splittet allerede fra starten av. Vokalen til Tom Araya holder fortsatt mål, han synger bra. Soloene er til dels glimrende. Ikke helt god gammel Slayer feel over dem, men likevel. Trommingen til Paul Bostaph er upåklagelig. Han gjør en meget god jobb. Så langt, alt bra. Men, låtene…riffene, der skurrer det litt. De fleste låtene er kjedelige. Unntakene er tittelsporet «Repentless», «Implode», «Piano Wire» og «You Against You». Tittelsporet er utvilsomt den friskeste låta på skiva, mens resten er liksom ikke helt «der».

Sånn umiddelbart er det ingen mulige episke storheter å spore på skiva. Det er som nevnt kun tittelsporet som har et visst potensiale. Sånn ellers er dette en ok thrash metal plate, men dessverre ingen Slayer klassiker. Ujevn og kjedelig, der har du min dom. Heldig er vi som har nye Iron Maiden og trøste oss med.

http://www.slayer.net/

www.nuclearblast.de