OPETH til Bergen (9/10)

OPETH til Bergen (9/10)

USF VERFTET – Fredag 9. oktober 2015

 

OPETH

I år er det 25 år siden Mikael Åkerfeldt og Peter Lindgren startet det som skulle bli et av de mest suksessfulle bandene i svensk metal-historie. Jubileet skal markeres med en turné som dundrer innom Bergen 9. oktober. Opeth har siden starten finslipt og videreforedlet det som har blitt deres varemerke, den umiskjennelig sammenblandingen av prog og ekstrem-metal. Bandet har gjennom årenes løp byttet ut største delen av besetningen, men Åkerfeldt har hele veien hatt stålkontroll på den kunstneriske integriteten. Musikalsk har han tatt Opeth lenger og lenger i retning den progressive rocken som hadde sin gullalder med band som Genesis, Rush og King Crimson på 70-tallet.

Kvintetten fikk det store gjennombruddet med «Blackwater Park» i 2001. Fusjonen av elegante melodilinjer, tunge riff og progressive arrangementer viste seg å være en suksessformel som kjapt ga avkastning i form av en hurtig ekspanderende menighet.

Med fantastiske plater som «Ghost Reveries» og «Watershed» i ryggsekken har bandet turnert hele verden utrettelig de siste årene, noe som har gjort dem til et fantastisk konsertmaskineri. Bandet gjestet endog ærverdige Royal Albert Hall i London i forbindelse med 20-årsjubileumet i 2010.

Bandets foreløpig siste plate, «Pale Communion», er Opeth i melodisk praktslag. Lekent, virtuost og tilbakelent. Stockholmsbandet har med andre ord fortsatt den kreative gnisten intakt.

Når bandet nå feirer sitt 25-årsjubileum, vil de i den anledning by på noe helt spesielt for sine mange fans. Turnéen har fått det kledelige navnet «25th Anniversary Tour», og besøker klassiske og ærverdige konserthus verden over, såsom Le Trianon i Paris, Admiralpalast i Berlin, Stadhalle i Wuppertal, Tivoliredenburg i Utrecht og Palladium i London.

Jubileumsturnéen inneholder to 80-minutters sett med en 30 minutters pause. Første delen av konserten byr på materiell fra hele deres 25-årige karriere, inkludert låter fra Opeths to siste og meget anerkjente album, «Heritage» fra 2011 og «Pale Communion» fra 2014. Begge albumene gikk inn på en 19. plass på amerikanske Billboard Top 200, hvilket er bemerkelsesverdig for et band som tilhører den progressive rocksjangeren.

På USF vil du utvilsom få et nennsomt utvalg godbiter fra den innholdsrike karrieren til dette grensesprengende bandet.

 

  • Sted:  USF Verftet
  • Dato: fredag  9. oktober 2015
  • Tid:  20:00
  • Dørene åpner:  19:00
  • Pris:  420 + billettavgift
  • Alder:  18 år – vergeordning
  • Billetter i salg fra 01.07.15 kl.09:00