HALCYON DAYS – Et sekshoda beist

HALCYON DAYS – Et sekshoda beist

Hovedstadens delfinale i Wacken Metal Battle Norge 2015 ble arrangert på Skuret i Arendal 10. april og vinner der ble HALCYON DAYS. Vi har tatt en liten prat med Robbe og Nico.

 

Hvordan opplevde dere delfinalen i Oslo?

Til tross for litt tekniske problemer opplevde vi det som et greit gjennomført arrangement, med et interessant utvalg band. Var mange konserter i Oslo den fredagen, så kult at det ble såpass bra oppmøte som det blei. Litt lunken stemning blant black metal fansen når vi ble utkåra som vinnere dog, men det er jo bare ekstra moro med litt haters.

Hadde dere trua på at dere skulle vinne?

Absolutt ikke i det hele tatt, mye med tanke på sjangeren vi spiller og den står ikke akkurat høyt i Norge. Vi møtte mye gode metal band i tillegg, så det var ekstremt kult at det vi trodde var vår største svakhet skulle bli en av de største styrkene i og med at vi skilte oss ut blant de andre banda.

Hvordan ble seieren feiret?

Burger på Munchies og pils!

Hvordan vil dere beskrive Halcyon Days?

HalcyonDays_live.jpg
Johannes Andersen)
 

Et sekshoda beist som svelger deg hel, fordøyer deg med progga metalcore ispedd masse energi og melodi, og spytter deg ut igjen uten at du skjønner hva som traff deg.

Hva er de største inspirasjonskildene til Halcyon Days?

Musikksjangermessig drar vi inspirasjoner fra alle musikkens hjørner, men må vi pinpointe noen spesifikke band kommer man ikke utenom å nevne f.eks Erra, Architects, Invent Animate, Counterparts og I, the Breather som de mest typiske eksemplene.

Hvor i verden lager de den beste metalcoren?

Storbritannia og USA, uten tvil.

Hvordan ble det til at dere startet opp med metalcore?

Da vi begynte å lage låter tilbake i 2009 var vi gira på å lage låter med mye energi og driv, og da vi alle hadde en felles interesse for alt som bevegde seg innen hardcore og metall, falt vi ganske raskt inn i en ganske tradisjonell metalcore-stil, men vi har utvikla oss mye siden den tid, og funnet vår egen sound.

Hvor kommer navnet Halcyon Days fra?

Ikke Ellie Goulding hvertfall, hehe. Betydninga av navnet er opprinnelig enstemmig med ro, lykke og stille vær, men vi snur rundt på det og bruker det som en dualitet til musikken vi spiller.

Hva er som skiller Halcyon Days fra andre band i samme sjanger? Hvorfor liker folket Halcyon Days?

Vi bruker elementer fra mye forskjellig musikk på en måte som vi føler blir unikt for oss, selv om vi fort blir plassert i metalcore-båsen. Vi kjenner ikke til noen norske band som gjør samme greia som vi gjør, og det er kanskje derfor folk liker oss, fordi vi skiller oss ut fra mer tradisjonelle metalcoreband.

Dette er ganske ferskt enda, men hvordan tror dere det blir i finalen i slutten av denne måneden?

Det blir spennende, definitivt. Gøy å få lov å spille finale, men vi har ikke store forhåpninger. Mye bra band, så det blir definitivt en morsom kveld uansett utfall.

Har dere noen spesielle planer for å overbevise finalejuryen at Halcyon Days er det beste bandet for Norge å sende til Wacken Metal Battle i Tyskland i sommer?

Ingen spesielle planer utenom å levere et typisk Halcyon Days-show med bøttevis av energi, tight fremførelse og masse god stemning, og vise at vi hører hjemme på en større scene.

 

https://www.facebook.com/halcyondaysftw

https://www.facebook.com/events/1546740868911810/