DISLOYAL – Godless

DISLOYAL – Godless

Den polske death metal scenen har det med å produsere nye gode band med jevne mellomrom. Enkelte av dem er faktisk veldig gode også, så det er en liten fryd å følge med på hva som skjer der. Mange mindre band har fått god drahjelp av suksessen til band som Vader og Behemoth. Andre igjen har ikke kommet ut av kullgruvene i slik grad at de har nådd ut til det store publikumet utenfor de polske grensene og fått den suksessen de fortjener. Disloyal er et slikt band.

Disloyal ble dannet tilbake i 1997 i Ketzryn nordøst i Polen. Dette er samme område som har fostret band som Vader, Decapitated og Trauma. Bandet har gitt ut tre fullengdere. De to første i 1999 & 2004 på mindre ukjente selskap mens den siste ble utgitt av No Colours i 2008. Nå er bandet klare med sitt fjerde album, tittel er «Godless» og den blir utgitt av bandet selv i juni i år.

Dette er teknisk, progressivt, brutalt, tempovarierende og velprodusert death metal. For det meste veldig bra greier, men en bitteliten smule kjedelig og gjentakende ved enkelte kortere partier. Best i de mer tekniske partiene og låtene. Rådigger måten gitarene «løper litt løpsk» på en del av låtene.

Det er en god kullgruvegrowl, fantastisk god tromming og en helt vidunderlig til tider småsyk gitar. Låtene er gode og varierte. Det skjer stort sett mye hele tiden og som tidligere nevnt, produksjonen ligger godt over gjennomsnittet. Denne skiva anbefaler jeg til alle som like minst ett annet polsk death metal band eller death metal i det store og hele. Sjekk ut. Sjansen for at du blir skuffa er ytterst minimal.

https://www.facebook.com/disloyalband