KARMØYGEDDON 2015

KARMØYGEDDON 2015

Årets KARMØYGEDDON METAL FESTIVAL kan by på et variert program med HAMMERFALL, KVELERTAK og THE CARBURETORS som headlinere. Festivalen blir i år arrangert fra 30. april til 2. mai og strekker seg for fjerde gang over 3 dager og foruten de tre nevnte godbitene kan du også få med deg blant andre ARCH ENEMY, LANDE/HOLTER, EQUILIBRIUM, KALMAH, THRONE OF KATARSIS, BACKSTREET GIRLS, WINTERSUN, EINHERJER, U.D.O., SWALLOW THE SUN, TAAKEDJEVEL, SISTER SIN, COR SCORPII, VREDEHAMMER og to konserter med TRIOSPHERE, der de hyller sine helter i W.A.S.P. i den ene.

KARMØYGEDDON METAL FESTIVAL er en metal festival som første gangen ble arrangert på Kopervik på Karmøy i 2004. 2 år senere flyttet festivalen inn på Byscenen i Haugesund og har siden den gang holdt hus der. Samtidig med flyttingen ble det i tillegg til den årlige Karmøygeddon Metal Festival også arrangert Karmøygeddon Arctic. Hovedfestivalen går over 3 dager på våren mens Arctic utgaven blir arrangert som en en-dagers event på høsten.

KARMØYGEDDON METAL FESTIVAL har i alle årene holdt seg til de mer tradisjonelle metal bandene i tillegg til band som tilhører power metal og viking metal sjangeren. Noen unntak har det vært i form av Aura Noir, Behemoth, Hades Almighty, Kreator, Hypocrisy, Fleshgod Apocalypse, Septicflesh, Destruction, Kreator og Keep of Kalessin. De største og mest kjente bandene innenfor viking metal, power metal og den tradisjonelle metalsjangren som har vært innom Kopervik og Haugesund er Gamma Ray, Ensiferum, Enslaved, Dark Tranquillity, Primal Fear, Finntroll, Kamelot, Ensiferum, Evergrey, Overkill, Paradise Lost, Doro, Pain, Katatonia, Amorphis, Morgana Lefay, Solstafir og Sabaton. 

KARMØYGEDDON METAL FESTIVAL har i år flyttet tilbake der det hele startet i 2004. Festivalboss Johnny Angelund har tatt med seg hele flyttelasset og flyttet fra Haugesund tilbake til Kopervik på Karmøy. Vi har tatt oss en prat med Johnny der vi snakker litt om flyttingen, lineup, hvordan det er å arrangere metalfestival i Norge i dag og støtteapparatet rundt.

 

Karm_Johnny_13.jpg

 

INTERVJU MED FESTIVALBOSS

JOHNNY ANGELUND
(Av Rune Grande)

 

Karmøygeddon er tilbake der det startet, i Kopervik på Karmøy. Lineupen er komplett og ting nærmer seg med stormskritt. Er alt klart for et nytt eventyr på Haugalandet?

Ja, her er det meste klart vettu, selv om vi merker at vi har tatt ett lite steg opp fra Byscenen når vi ser på antall band og størrelse. Men heldigvis så har vi mange gode frivillige og samarbeidspartner så dette blir bra.

Line upen er på plass. Hva er du mest fornøyd med å ha fått tak i denne gangen?

Jeg er veldig fornøyd med line upen. I jungelen av metal festivaler så er det blitt viktig å ha noe som ikke andre har og derfor er jeg meget fornøyd med å gjøre første konserter i Norge med Wintersun, Equilibrium, Kalmah, Dracula (Lande/Holter) og Djevel som nesten aldri spiller. Men også band som spiller sjelden som Cor Scorpii og Mistur er kjekt å ha fått på plakaten.

Billettsalget, hvordan ligger det an der i år? Blir det fullt?

Vi har allerede solgt ut galleri, tre-dagers pass og dagspass til torsdagen, men to-dagers pass og dags-pass til fredag og lørdag har vi litt igjen av. Men det går meget bra med billetter. Vi har allerede passert fjorårssalget, så dette lover bra.

Karmøygeddon har flyttet hele festen fra Haugesund til Kopervik forut for årets festival. Hva er årsaken til flyttingen?

Vi har lekt litt med tanken noen år å flytte tilbake der for vi liker opplegget vi kunne få til der pluss at vi har visst en stund at Byscenen kom til å legges ned. Derfor tenkte vi i fjor at nå var det på tide å ta steget. Vi har jo mer eller mindre solgt ut Byscenen hvert år og har merket at vi trengte en litt større plass og ikke minst en litt større scene.

Hva kan du si om venuen i Kopervik?

Vi har to venuer der. Den ene er inne med plass til 500 personer og den andre ligger på utsiden med plass til 2300 personer. Vi har valgt å redusere den litt nå i år og da er det plass til 1500 på utescenen. Scenen er bygget opp rundt 4 hus og det er teltduk over hele området så man trenger ikke tenke været og heller ikke at lyden «forsvinner». En bra plass for publikum for her er det god plass til å spise, slappe av, være sosial, merch og ikke minst å se konserter.

 

Hammerfall_14.jpg
HAMMERFALL
En av headlinerne under årets KARMØYGEDDON METAL FESTIVAL i Kopervik.
 
 

Hva med hoteller, spisesteder, barer osv i Kopervik? Er utvalget bra?

Kopervik er på Karmøy og har 8000 innbyggere men Karmøy har jo 40.000 innbyggere så det er litt av hvert her. Det er noen spiseplasser like ved festivalen men vi har selv en stor plass på festivalområdet hvor man kan velge mellom åtte retter og har god plass til å sitte for å nyte mat og drikke så behovet er dekket der. Det er to barer utenom festivalområdet. Hotell er det på Avaldsnes som ligger sju minutter med buss og bussen stopper utenfor hotellet og festivalen. Den går hver time. Vi har også en stor hotellbåt liggende tre minutters gåavstand til festivalen og bo bil/camping vogn camp bare to minutter gåavstand for festivalen. Ellers kan man også ligge på hotell i Haugesund siden bussene fra der går innom Kopervik.

Karmøygeddon hadde en del samarbeidspartnere i Haugesund. Hvordan er ståa på den fronten nå? Har du vært nødt til og finne nye eller har noen valgt å følge dere videre?

Når det kommer til lyd/lys/backline osv så har vi samme firmaer og utenom de som drev Byscenen så jobber vi med samme folk og samarbeidspartnere og også ølleverandøren Lervik.

Medias involvering er vel en nødvendighet for at festivaler skal nå ut til folket og selge godt nok.

Det er det nok ja og viktig å ha media med på dette. Når vi lanserte line up osv så fikk vi alle de lokale media aktørene med på samme dag og da tok billett salget helt av.

Hvordan vil du si norsk media støtter opp om nisjefestivaler som Karmøygeddon?

Lokal media har vært meget flinke med oss de siste årene og metal magaziner og Zines støtter bra opp så kan ikke klage der.

Karmøygeddon er etter hvert blitt en liten veteran blant rocke- og metalfestivaler her i Norge. Hva er det som gjør at Karmøygeddon overlever år etter år i den etter hvert store festivaljungelen vi lever i her i? (ser bort i fra det lille røde året i 2009).

Ja, si det. Det er nok ikke ett enkelt svar å gi her men tror det ligger litt i noen ting som at vi har levert det vi har lovet hvert år og vi tar godt vare på vårt publikum og ser den enkelte på festivalen når det trengs hjelp osv. At vi også har booket en del band som ikke har vært å se andre plasser er bra tror jeg og at vi ligger mellom Stavanger og Bergen gir oss ett stort potensiale i publikum og med egen flyplass åtte minutters kjøring fra festivalområdet med flere direkteruter fra Oslo og byer som London, København, Malaga,osv hjelper på.

 

 
 
 

LITT INFO OM FESTIVALEN

 

Tickets.gif
Billetter:

3 DAGERS FESTIVALPASS: UTSOLGT!!
3 DAGERS FESTIVALPASS + GALLERI: UTSOLGT!!
2 DAGERS FESTIVALPASS: NOK 1360,-
2 DAGERS FESTIVALPASS + GALLERI: UTSOLGT!!
DAGSPASS TORSDAG:
UTSOLGT!!
DAGSPASS FREDAG: NOK 690,-
DAGSPASS LØRDAG:NOK 690,-

 

 

TMF_hotel.jpg

Overnatting:

KARMØYGEDDON METALFESTIVAL har egen hotellbåt. Det ligger to hoteller i nærheten av festivalområdet og det finnes en egen bobilcamp. Se mer info på http://karmoygeddon.no/
Kvelertak_15.jpg

KVELERTAK
En av headlinerne under årets KARMØYGEDDON METAL FESTIVAL i Kopervik.
 
 

Program:

 

Lørdag 2. mai

GASSCO STAGE:
23:50 – Arch Enemy
22:00 – Hammerfall
20:25 – Jorn Lande/Trond Holter Dracula
19:05 – Equilibrium
17:55 – Kalmah
16:50 – Triosphere
15:45 – Viper Solfa

UNO STAGE:
21:20 – Throne of Katarsis
14:45 – Backstreet Girls
13:50 – Dynamite
13:00 – Majalis

 
 
Fredag 1. mai:

GASSCO STAGE:
23:50 – Kvelertak
22:20 – Wintersun
20:50 – Einherjer
19:10 – U.D.O.
17:55 – Swallow the Sun
16:45 – Taake
15:40 – In Mourning

UNO STAGE:
01:00 – Triosphere pays tribute to Wasp
20:15 – Djevel
18:15 – Sister Sin
16:30 – Age of Taurus
14:50 – RAM
13:50 – Altar of Oblivion
13:00 – Mistur

Torsdag 30. april:

UNO STAGE:
23:50 – The Carburetors
22:20 – Horisont
21:05 – Cor Scorpii
20:00 – Vredehammer
18:55 – Divided Multitude
18:00 – Slaves to Fashion

 

 
Karmoygeddon_bands_15_1.jpg