KRAKEN – Releasepartyprat

KRAKEN – Releasepartyprat

KRAKEN var på Trondheimsbesøk tidligere i vinter der de holdt dobbel releasekonsert sammen med PELAGIC. I den forbindelsen tok Eternal Terrors ferske metalhode Rune Holm en prat med Bergensbandet.

La oss starte med en kort introduksjon av bandet. Hvem er med, hvem spiller hva og hvor lenge har dere spilt sammen?

Kraken består av Harald Soltvedt (gitar, backing vocals) Jostein Henanger (trommer) Jonis Forland (bass) og undertegnede Nils Petter Skjervheim (vocals). Vi spiller "Explosive Groovy Metal" med elementer fra prog, death og tech metal. Vi har spilt sammen siden 2005 og sakte men sikkert utviklet vår signatur sound

Dere har nå hatt release på skiva "Requiem" og jeg forsto det slik at de to foregående Ep’ene også har fått plass på dette albumet. Hvordan har interessen for skiva vært foreløpig?

Responsen har vært strålende, alle vi har snakket med har skrytt av det særegne lydbildet og at vi virkelig skiller oss ut i mengden! Godt å få god respons siden vi har lagt ned et skikkelig stykke arbeid over flere år med denne platen

Jeg hørte snakk om en små-spennende turne til bl.a Donetsk i Ukraina tidligere i sommer, kan dere fortelle hva som skjedde?

Vi kan skrive et trebinds verk om alt som skjedde på den turnėen! Kor god plass har du? Hehe! Veldig kort sagt så var det uhyre kjekt å møte en annen metallkultur, og å møte mange nye fans og venner der nede. Samtidig som det var sterkt å oppleve konflikten på nært hold, det var mange sterke historier. I Donetsk var vi i selve konfliktsonen og måtte passere 5-6 veisperringer der det stod opprørere med finlandshetter og kalashnikover. Det gikk heldigvis bra!

Hva med fremtidsplaner? Konserter? Nytt album?

Innen noen måneder skal planlegger vi en konsert i Bergen. På lengre sikt blir det ny turné i utlandet, fremdeles uvisst hvor. Og så har vi planer om et episk konseptuelt verk som skal redde verden.

Kraken_2.jpg

Når jeg hører på "Requiem" slår det meg at dette er en miks av flere sjangere. Hvilke band/artister er inspirasjonen til musikken deres?

Å, jeg er musikknerd ,spør du meg det spørsmålet så vær forberedt på at svaret tar hele natten! Favoritter vil alltid forandre seg fra uke til uke. I det siste har jeg hørt mye på Devin Townsend sine prosjekter, Death, King Crimson, Crobot og Sleepytime Gorilla Museum. Vi har alle litt forskjellige musikkalske interesser og musikken bærer nok preg av det. Fellesnevnere er Strapping Young Lad, Clutch og Pantera

Jeg fikk nyss om at dere har kontrakt med et Engelsk booking-selskap? Care to elaborate?

Ja, vi har avtale med et bookingselskap angående vår framtidige turné. De så potensialet i musikken vår og ville gjerne samarbeide, så det er jo hyggelig! Det er framdeles tidlig i prosessen så jeg har ingen detaljer å komme med ennå.

Takk for praten og jeg håper dere snart er tilbake i bartebyen om ikke så altfor lenge. Any famous last Words?

Bare hyggelig det, du, og selv takk! Alltid kjekt å være her så vi kommer gjerne igjen!
Vil gjerne rette en spesiell takk til en ildsjel og en spesielt hyggelig kar. En av de skjeldne som holder liv i undergrunnen og sprer det glade metal budskapet her i byen deres! Takk, Ståle Solem, you da man! 

 

https://www.facebook.com/KrakenNorway