MANIFEST – …and for this we should be Damned

MANIFEST – …and for this we should be Damned

Manifest slipper i disse dager sitt nye album kalt «…and for this we should be Damned». Dette er bandets fjerde fullengder og helt klart deres mest komplette album så langt. Skiva inneholder ti gode varierte låter som tikker inn på nesten tre kvarter. Innspilt i Das Boot Studio og den er både mikset og mastret av Knut «Fug» Prytz.

«…and for this we should be Damned» er en opptur jeg kjenner bandet virkelig fortjener. Jeg føler at det kanskje er litt mindre thrash, men mer progressive greier denne gangen fra Manifest, trønderbandet som består av en nordlending, en søring, en vestlending og en trønder. Det er til tider litt mer pønk-aktig og rocka og det er ikke minst mer bråkemetall, mer noise og mer kaos. Kontrollert kaos riktignok. Det er en god del som det svinger skikkelig av. Det er her, men det er blitt mindre enn tidligere. Mer progressivt, mer av andre sjangere og mindre ren thrash. Men det betyr nødvendigvis ikke at det er blitt dårligere av den grunn. Snarere tvert i mot. Dette er knall. Skikkelig knall er det.

Det krever naturlig nok mer av deg som lytter, men det får du finne deg i om du vil like god musikk. Det skjer mye hele tide. Låtene er veldig varierte og skiva blir aldri kjedelig. Det kan nok være enkelte elementer og låtpartier man ikke liker like godt som resten, men vet man å verdsette god metal, og musikk generelt, bryr man seg ikke så mye om akkurat det.

Denne gangen eksperimenterer bandet noe, spesielt på vokalen. Stian kan fortsatt være sinnataggen selv på vokal, men her varierer han mye mer. Kudos for flere vokale innslag som man normalt ikke hører i metal.

Det er progressivt så det holder innimellom. Det er melankoli og pønka partier i skjønn forening. Og det er en del Manifest slik vi kjenner dem fra tidligere.

Samspillet mellom Alessandro på trommer og Ole Marius på gitaren er bedre enn noensinne. Det er lekent og gutta spiller og tenker likt/ulikt (stryk det som ikke passer).

Både Stian og Alesandro er med i en del andre band i helt andre sjangere og det bærer Manifest frukter av til gangs.

Jo da, «…and for this we should be Damned» fortjener mye ros og at så mange som mulig nå sjekker den ut. Jeg er fornøyd og gleder meg til releaseparty førstkommende helg på Familien i Trondheim.

https://www.facebook.com/manifestnorway

https://www.facebook.com/vicisolumproductions