THE ORDER OF APOLLYON – The Sword and the Dagger

THE ORDER OF APOLLYON – The Sword and the Dagger

Frankrike har mye godt å by på. Ikke bare snegler, froskelår, pariserloff og mye annen god mat, men også innen musikk har de veldig mye bra å by på. Jeg erindrer at jeg gjorde et lite dypdykk i den franske undergrunnscenen for noen år siden og jeg ble overrasket over hvor stor metalscenen var og overveldet over hvor mange bra band de hadde å by på. Jeg oppdaget band som Scarve, Gojira, Treponem Pal og Nehemah. Scenen har fortsatt å utvikle seg og blackened death metal bandet The Order of Apollyon er et band som ble dannet etter nevnte dypdykk. Dette er et band som har tatt vare på og videreutviklet det jeg allerede visste fantes av god metal der nede.

På «The Sword and the Dagger» leverer The Order of Apollyon meget god variert teknisk utfordrende death metal av den mørkere typen. Noe er kjapt, noe er roligere, noe er mer mørkt enn resten, noe er i den progressive gata, noe er litt mer thrasha og noe krever litt mer av deg som lytter, men hovedessensen er death metal i mange av dens herlige ekte former.

Vokalen er litt tørr, men passer godt til musikken. Gir det hele en black metal touch som uten tvil løfter musikken enda et hakk opp.

Liker ikke klikketrommene så veldig godt og det ødelegger bittelitt av helheten, men her er det så veldig mye mer som er positivt at det lille negative glemmer jeg med glede. Dette er ei skive jeg kommer til å spille en del fra fremover og jeg anbefaler skiva til alle som ønsker sin death metal av det litt mer utfordrende slaget. Gull!

https://www.facebook.com/theorderofapollyon

http://www.listenable.net/