SEDUCED – The Proclamation

SEDUCED – The Proclamation

Da er det opplest og vedtatt. Det finnes flere black/death metal band i Østerrike enn Belphegor. Seduced er også et slikt band fra alpelandet og med «The Proclamation», som er bandets andre opus, tar de et langt sjumilssteg mot tronen av østerisk extreme metal tronen. Det er fortsatt et godt steg opp til de aller beste, men de nærmer seg.

I musikken kan man høre en del Soul Reaper og dermed også litt Dissection, det er bittelitt Immortal, det er naturlig nok litt Belphegor, det er litt Vital Remains og det er knøttlite spor av tysk power metal. Men mest av alt så er det brutal death metal med en svart undertone, altså det vi velger å kalle black/death. Tempoet er på hele tiden. Full fart. OK, det er litt roligere her og der, men det er mye moro. Mye mye moro. To gode vokaler. Den ene mørk growl type amerikansk Florida vokal men den andre er lysere og hesere. En mix mellom Abbath, Jon Nödtveidh og Christoffer Hjertén (ex-Soul Reaper). Nydelig samspill mellom disse to vokalene løfter skiva et par hakk opp, spesielt på siste halvdel.

Skiva er delt opp i tre deler, hver av dem har hhv 5, 6 og 5 låter. Altså hele 16 låter. Og skiva er lang. Den varer i hele 74 minutter. Den kan være lenge for ei death metal skive. Men ikke denne gangen. Perfekt lengde. Noen ganger litt kort egentlig, men det går greit å høre den to eller flere ganger.

På denne har jeg ingen spesielle favorittlåter. Ganske enkelt fordi alt er omtrent like bra. Ta en lytt og sjekk ut selv. Hvorfor dette bandet ikke har fått platekontrakt, er en gåte.

https://www.facebook.com/pages/Seduced/184634788264355